Uygur Türkleri'ne yapılan baskıyı protesto ettiler

Çerkezköy Belediye Meydanı'nda toplanan bir grup vatandaş Çin Halk Cumhuriyeti tarafından Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine uygulanan baskıyı protesto etmek amacıyla eylem düzenledi. İnsanların yapılan

GÜNDEM 18.12.2018 15:46:00 0
Uygur Türkleri

"Doğu Türkistan için kimse hareket etmiyor. Bunu da bizim vicdanımız kabul etmiyor" yazılı pankart ve Doğu Türkmenistan bayraklarıyla gün boyu bekleyen bir grup vatandaş Uygur Türkleri'ne uygulanan baskıyı protesto etti.

 

HAREKETSİZLİĞE KARŞI HAREKETSİZ EYLEM

 

Çerkezköy Belediye Meydanı'nda düzenlenen eylemde vatandaşlar gün boyu hareketsiz bekledi. Eyleme katılan Sonat Genç tarafından yapılan açıklamada, "İnsanların yapılan bu baskıya sessiz ve hareketsiz kalmasına karşı hareketsiz eylem yapıyoruz. Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızın yaşadığı zulme karşı sessiz kalmak istemiyoruz. Bu zulme sessiz kalınmamalı" dedi.

 

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

 

Çin Halk Cumhuriyeti tarafından Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine uygulanan baskıyı protesto etmek amacıyla düzenlenen eyleme destek veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay böyle bir konuya dikkat çekilmesi gerektiğini dile getirerek, "Destek vermeye, ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi. 

 

Haber / Özge MERİÇ