İYİ Parti'den termik santral açıklaması

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı-Çerkezköy sınırlarında Pınarça mevkiinde yapılması planlanan kömürlü termik santralin yapımından vazgeçilmesi kararını deÄ

GÜNDEM 16.12.2018 15:48:00 0
İYİ Parti

Sosyal medya hesaplarında Pınarça Mahallesi hudutlarında yapılması planlanan termik santralin yapılması projesinden vazgeçildiğinin yayınlandığını, termik santralin yapılması konusundaki iptalin sahiplenen bir kesim olduğunu dile getiren Çetin “Sanki bu mücadeleyi tek bir kesim yapmış gibi bir algı oluşturma çabası içerisinde bulunuluyor. Bizler insan ve doğanın yok olmasına/zarar görmesine itiraz ederken reklam değil uyarı yapıyorduk” dedi.

 

“DUYARLILIK GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

 

Bu mücadelenin sonucunun gerçek sahiplerinin Pınarça halkı ve Kapaklı ile çevre ilçelerin tek vücut olup mücadele edenler olduğunu kaydeden Çetin “Bu konuda, basınımız da duyarlı davranarak, halkımızın sesinin duyulmasında ve teşkilatımızın duygularını ve endişelerini yüksek sesle dile getirilmesinde önemli rol oynamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşınmasında İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatımızın ve İl Başkanlığımız ile Tekirdağ Milletvekilimiz Enez Kaplan’ın da duyarlı davranması etkili olduğu görülmektedir. Bu mücadelede insan hayatını ve doğal yaşamın korunmasında duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

“İNŞALLAH SEÇİM YATIRIMI DEĞİLDİR”

 

Termik Santralının kurulmasında kurulması konusunda ısrarcı olan İktidar Partisi'nin Termik Santrali havayı kirletmemesi aksine temizlemesi konusundaki gerçeği görüp iptal edilmesi konusundaki geri adım atmasının ‘yanlıştan dönme ve erdem” olarak değerlendiren Çetin “İnşallah bu adım bir seçim yatırımı değil gerçeğin görülmüş olmasıdır. Her ne kadar yetkililerden yazılı bir açıklama olmasa da bu açıklamaların gerçek olmasını umuyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU