Girişimcilik ve hukuku anlattı

Lüleburgaz Belediyesi ve Girişim Hareket işbirliğinde, MGM Hukuk & Danışmanlık, Kurucu Ortak ve Avukat Mehmet Durmaz tarafından 'Güvenden güvenceye girişimcilik ve hukuk' başlıklı sunum yapıldı.

GÜNDEM 16.12.2018 16:43:00 0
Girişimcilik ve hukuku anlattı

Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’nde (LİMER) düzenlenen sunumda, girişimcinin ilk anından itibaren hukukun nerede olduğu, ne kadar ve nasıl hukuk bilgisine sahip olması gerektiği, ihtiyaç duyduğu bilgileri nasıl temin edeceği, karşılaşması muhtemel hukuki süreçlere dair bilgilendirmeler yapıldı.

 

HUKUKUN YERİ ÇOK ÖNEMLİ

 

Bilgilendirmede bulunan MGM Hukuk & Danışmanlık, Kurucu Ortak ve Avukat Mehmet Durmaz "Girişimcinin serüveninde hukukun yeri çok önemlidir. Türk Hukukunda kanunu bilmemek mazeret sayılmaz ilkesi geçerlidir. Girişimcinin İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku nezdindeki hukuki durumumu bilmiyordum, vergi mevzuatı kapsamındaki yükümlülüklerini bilmiyordum gibi cümlelerinin herhangi bir geçerliliği olmamaktadır. Gerçekten girişimcinin iş fikrinin ortaya çıktığı andan itibaren hukuk kaçınılmaz bir parçayı teşkil etmektedir. Nitekim girişim fikrinin hukuki güvenliği yanında, fikrin ilerleyen serüveninde de işin ticarileşmesi, fikri ve sınai hakları, yatırımcılara açılması, yatırım alması, çıkış süreçlerinin belirlenmesi, girişimcinin ortaklık yapısı, ortakları ile karşılıklı hak ve yükümlülükleri, girişim fikrine dair karşılaşacağı hak ve yükümlülükler, çalışanlarının olması durumunda iş ve sosyal güvenlik hukukuna dair durumu ve daha nicesi hukuki düzenlemeleri beraberinde getirmektedir. Yine girişimcinin serüveninde güven kavramından ziyade güvence kavramından hareket etmesi gerekmektedir. Aksi halde güven esasında iş ve işlemleri ileride hayal kırıklıklarını beraberinde getirebilecektir" sözlerine yer verdi. Güvenden güvenceye girişimcilik ve hukuk sunumunda girişimcinin ilk andan itibaren serüveninde hukukun nerede olduğu, ne kadar ve nasıl hukuk bilgisine sahip olması gerektiği, ihtiyaç duyduğu bilgileri nasıl temin edeceği, karşılaşması muhtemel hukuki süreçlere dair bilgilendirmede bulunuldu.

 

Haber / Özge MERİÇ