Karadeniz rüzgarı esti

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, yerli üretime destek vermek ve kültürümüzü tanıtma adına toplumun bütün bireylerini bilinçlendirmek amacıyla "Üretimde milli, tük

GÜNDEM 14.12.2018 15:49:00 0
Karadeniz rüzgarı esti

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen “Karadeniz Tanıtım Günü” etkinliğine; Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Akın Yılmaz, Ömer Karadeniz, Mutlu Canbaz, Ercan Üçel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“EN ÖNEMLİ AMACIMIZ YERLİ VE MİLLİ OLMAK”

 

Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Sanayiciler İlkokulu Müdürü Alpay Arı’nın konuşması ile devam etti. Konuşmasında Karadeniz şiirine de yer veren Arı “Karadeniz’dir burada zaman. Yolculuklar aynı anda hem denizedir hem dağlara aynı şarkıyı söyler bütün koylar. Dağların ve yaylaların rüzgarını fısıldar bütün kıyılar. Burada hayat ya Karadeniz’e ya da dağlara doğru yaşanır. Karadeniz ve insan kucaklaşan iki sevgili gibidir, seslerin ve sislerin arasına karışan ve Karadeniz’i kelimeler yeter anlatmaya ne de zaman” dedi.

 

“EĞİTİM VİZYONUMUZUN EN ÖNEMLİ MADDESİ”

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da üretimde milli, tüketimde yerli olmanın önemine değinerek “Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak göreve başladıktan kısa bir süre sonra proje ekibimizi oluşturduk ve bu ekibimiz ile çalışmamızı, okul müdürlerimizin ve öğretmen arkadaşlarımızın katkısı ile Kapaklı ilçemizde hayata geçirdik. Amacımız üretimde milli, tüketimde yerli olmak. Bunu için çalışacağız. 2023 Milli Eğitim Bakanlığı eğitim vizyonumuzun en önemli maddelerinden biri yerli ve milli olmaktır” şeklinde konuştu.

KARADENİZ TÜRKÜLERİNİ SESLENDİRDİLER

 

Konuşmaların ardından Karadeniz Bölgesi’nin tanıtıldığı slayt gösterisiyle devam eden programda Kapaklı Sanayiciler İlkokulu öğrencilerinin oynadığı Karadeniz bölgesi halk oyunları sergilendi. Oyunların sonrasında öğrenciler tarafından Karadeniz yöresine ait türküler seslendirildi. Kapaklı Sanayiciler İlkokulu öğretmenlerinden Kaan Demiroğlu Karadeniz türkülerini seslendirdi. Okul bahçesinde öğrenciler tarafından Karadeniz yöresine ait halk oyunları oynanırken, vatandaşlar da zaman zaman oyunlara eşlik etti.Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy ve beraberindekiler, halk oyunları gösterilerinin ardından Karadeniz yöresine ait ürünlerin yer aldığı stantları gezdi.

 

Haber / Seda AKYOL