Akay: Sanatsal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy'de yapımına başlanan Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Kültür Merkezi'nin en kısa süred

GÜNDEM 14.12.2018 15:40:00 0
Akay: Sanatsal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak

Kültür Merkezi'nin yaklaşık 12 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacağını belirten Akay, proje hakkında açıklamalarda bulunarak, "Kültür Merkezimiz içinde 735 kişilik konferans salonu, 238 kişilik tiyatro salonu ve fuayeleri ile 3 adet sinema salonu bulunacak. İdari birimler ve fuaye alanlarının yanı sıra 9 adet sanat atölyesi, teknik kütüphane, 3 adet plastik sanatlar sınıfı, 1 adet bilim eğitim sınıfı, 1 adet görsel sanatlar sınıfı ve 5 adet de derslik olacak" sözlerine yer verdi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİNDE SONA GELİNDİ

 

Kültür Merkezi Projesi'nin yapımında sona gelindiğini dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, " Yaklaşık 27.6 milyon lira maliyetli Kültür Merkezi projesinin yapımında sona gelindi. Kentimiz için büyük öneme sahip olan Kültür Merkezi projemizin temelini Eylül 2017’de attık. Kültür Merkezimiz en kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır. Kentimize değer katacak ve sosyal yaşamımızı daha da güçlendirecek olan, içerisinde tiyatrolarımızı, söyleşilerimizi, panellerimizi ve birçok etkinliğimizi gerçekleştireceğimiz Kültür Merkezimiz şimdiden Çerkezköy’ümüze ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU