Türkiye Şampiyonası'nda Çerkezköy'ü temsil edecekler

Tekirdağ Küçükler Satranç Turnuvası'nda dereceye giren Çerkezköy Belediye Gençlik Spor Kulübü satranç sporcuları, 19 – 26 Ocak 2019 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye Kü?

GÜNDEM 12.12.2018 17:43:00 0
Türkiye Şampiyonası

Sporcular, Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Ömür Çelik ve Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Satranç Antrenörü Remzi Yakut ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı vahap Akay’ı ziyaret etti. Çerkezköylü sporcuların Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 1-2 ve 8-9 Aralık tarihlerinde düzenlenen Tekirdağ Küçükler Satranç Turnuvası’nda önemli başarılar elde ettiğini belirten Satranç Antrenörü Remzi Yakut, sporculardan Yağız Efe Deniz, Ece Naz Sönmez, Mete Kaplan, Ayşem Elif Çeliker, Can Tuna Kaynar, Nil Sönmez ve Gülsena Duran’ın 19 – 26 Ocak 2019 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’na katılmaya hak kazandığını belirtti.

 

“SPORA VE SPORCULARA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Ömür Çelik de satranç sporunun Çerkezköy’de önemli gelişme kaydettiğini ifade ederek, Çerkezköy’ün, satranç sporuna olan ilgi ve elde edilen başarılar açısından Türkiye’nin birçok ilinden daha ön planda olduğunu dile getirdi. Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için onların spora yönlendirilmesi gerektiğini dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da belediye olarak ellerinden geldiğince sporu ve sporcuları desteklediklerini belirtti. Sporcuların elde ettikleri başarılarla gururlandıklarını ve mutlu olduklarını söyleyen Akay spora ve sporculara destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kültür Merkezi’nin de en kısa zamanda hizmete açılacağını söyleyen Akay “Bundan sonraki satranç turnuvaları da Kültür Merkezi’nde yapılabilecek” dedi.

Haber / Özge MERİÇ