"Gezen Müze TIR'ı" öğrencilerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) 2018-I Özel Çağrı kapsamında, Kırklareli Fe

GÜNDEM 12.12.2018 17:30:00 0
"Gezen Müze TIR

Gezen Müze Vize, Pınarhisar ve Lüleburgaz'ı gezerek öğrencilerle bir araya geldi.  Bugün Pehlivanköy ve Babaeski'de konuşlanacak olan Gezen Müze TIR'ı, yarın ise Kırklareli Merkez’de öğrencilerle buluşacak.

 

"SANATI SEVDİRMEYİ VE ÖĞRETMEYİ AMAÇLIYORUZ"

 

Ebru, Hat gibi sanatları öğrencilere sevdirmeyi ve öğretmeyi amaçladıklarını dile getiren Kırklareli Fen Lisesi Müdürü Nurşen Durgut "Bir tır içinde tarihi geçmişimizden bugüne kadar gelmiş unutulmaya yüz tutmuş Ebru, Hat, Çömlekçilik, cam, tezhip gibi sanatları öncelikle genç nesillere tanıtmak, sevdirmek, öğretmek istiyoruz. Uzun süren bir çabanın sonucu olarak ortaya çıkardığımız bu proje çerçevesinde amacımız öncelikle genç dimağlara bu sanatları sevdirmek olduğu için ilçelerdeki öğrencilere de sergileyip öğretmeyi düşünüyoruz. Bunun yanında sivil vatandaşlara da ayaklarına kadar gelen hizmeti sunmak istiyoruz" sözlerine yer verdi. Durgut "Projemizi gerçekleştirirken 11 faaliyet yapacağız. Ustalarla söyleşi, Ebru, Katı, Minyatür, Tezhip, Hat, Cam, Çömlek alanında Atölyeler ve Sunumlar, Sergiler yaparak başta ortaokul ve lise öğrencilerine olmak üzere ulaşabildiğimiz herkese tanıtım yaparak tarihimizin derinliklerinden bu zamana kadar gelen sanatları ulaşabildiğimiz her kesime aktarmak istiyoruz" sözlerine yer verdi.

 

ÖĞRENCİLERİN ZİYARETİNE AÇILDI

 

Kırklareli Fen Lisesi Genç Fikirler Grubu üyeleri Emir Burak İşler, Erol Can Üstündağ, İrem Sude Salgar, Zeynep Ada Yalçın, Pınar Küçükkenar ve Tuğçe Altuğ tarafından hazırlanan projeye Biyoloji öğretmeni Şehriban İkibudak'ın koordinatörlük yaptığı belirtildi. Fen Lisesi’nin Gezici Müzesi, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Kongre Meydanı'na konuşlanarak öğrencilerin ziyaretine açıldı. Proje koordinatörü  Şehriban İkibudak hedeflerinin imkanı olmayan okullardaki  14-18 yaş arası  öğrencileri  Geleneksel Türk Sanatları'nın büyüleyici dünyası ile tanıştırmak, sanat sevgisi aşılamak ve böylece Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak olduğunu belirtti.

 

Haber / Yakup KARATEPE