Gebe Okulu'nun ilk grup eğitimleri başladı

Kasım ayında "Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller, mutlu aileler" sloganıyla açılışı yapılan Gebe Okulu'nun ilk grup eğitimleri başladı.

GÜNDEM 11.12.2018 15:35:00 0
Gebe Okulu

"Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller, mutlu aileler" sloganıyla Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Ak Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve hastane yöneticilerinin katılımıyla açılışı yapılan Gebe Okulu'nun aralık ayı ilk grup eğitimleri başladı.

 

EĞİTİMLER 4 HAFTA SÜRECEK

 

Anne adaylarını doğumda ve doğum sonrasında anneliğe hazırlamak, karşılaştıkları sorunları en aza indirmek ve böyle bir süreçte en çok ihtiyaç duyduğu sağlık bilgisi ve duygu durumu açısından iletişim sağlanması amacıyla hastane bünyesinde açılan Gebe Okulu hizmet vermeye başladı. Kırklareli Devlet Hastanesi'nde Gebe Okulu'na  kayıt yaptıran gebelere; uzman hekim ve ebe eşliğinde gebelik süreci ile ilgili eğitim verilecek. Doğuma hazırlık eğitimleri kapsamında, fizyoterapist eşliğinde doğumu kolaylaştıran hareketler ve solunum egzersizleri, diyetisyen eşliğinde gebelikte beslenme programları  ve psikolog eşliğinde  gebelikte yaşanabilecek ruhsal durumlar konularında verilen eğitimlerin  4 haftada tamamlanacağı kaydedildi. Gebe okulunda verilen eğitimleri tamamlayan katılımcılara sertifika verileceği açıklandı.

 

20 HAFTA ÜZERİ ANNE ADAYLARI

 

"Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller, mutlu aileler" sloganıyla düzenlenen Gebe okulunda 20 hafta ve üzeri gebeler, egzersiz yapmaya engeli bulunmayan, riskli bir gebeliği olmayan, ağır psikiyatrik bir hastalığı olmayan, eğitime katılımda sürekliliği sağlayabilen, gebe okuluna katılmak için onay veren bütün gebelerin katılabileceği belirtildi. Eğitim almak isteyen anne adaylarının kadın hastalıkları ve doğum polikliniğinden gebe okuluna kayıt yaptırabileceği belirtildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ