İnsan  Hakları Günü'nde Vali Yıldırım'ı ziyaret ettiler

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" kapsamında düzenlenen "İnsan Hakları" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldır

GÜNDEM 10.12.2018 14:35:00 0
İnsan  Hakları Günü

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım İnsan Hakları Kurulu Üyeleri ve Süleymanpaşa'da bulunan okullar arasında "İnsan Hakları" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

 

HİÇ KİMSE YOKSA BİZ VARIZ

 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Türkiye'nin insan hakları konusunda bütün dünyaya örnek olduğunu dile getiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Bugün Türkiye insan hakları konusunda bütün dünyaya örnek oluyor. Yaklaşık 35 milyar doları bulan bir harcamamız vardır.  Ülkemizde 3,5 milyonun üzerinde çeşitli ülkelerden gelen göçmenler var. Bu insanlar daha müreffeh bir hayat için ülkemize geliyorlar. Bizim ülkemiz de bu insanlara kucak açıyor. Ekmeğini paylaşıyor, suyunu paylaşıyor, evini açıyor. Okullarımızda Suriyeli öğrenciler var. Başka ülkelerden gelmiş öğrenciler var. Ülkemizde bunlara eğitim veriliyor. Sağlık hizmetleri veriliyor. Pek çok yardımlarda bulunuluyor. Türkiye çöl ortasında kalmış bir vaha gibi, gönüllerini açarak hizmet etmeye çalışıyor. Hiç kimseden çıt da çıkmıyor. Avrupalı, sınırlarına duvarlar örüyor, dikenli teller, elektrikli teller çekiyor. İnsanın en doğal hakkı yaşama hakkıdır. İnsanlara yaşama hakkı tanınmıyor ama bu duruma sebep olanlar herhangi bir üzüntü duymuyor. Dünyanın neresinde bir zulüm varsa bizim insanımız bu zulmü en derinlerinde hissediyor. Bu konu, gurur duyduğumuz bir konudur. İnsanlık öldü mü? Diye söylettirmiyoruz. Hiç kimse yoksa biz varız" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU