Bağımlılıkla mücadele için işbirliği protokolü imzalandı

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kırklareli Yeşilay Şube Müdürlüğü arasında â??

GÜNDEM 7.12.2018 17:03:00 0
Bağımlılıkla mücadele için işbirliği protokolü imzalandı

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda düzenlenen törende, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman ve Yeşilay Şube Müdürü Öğr. Gör. Vedat Açar tarafından işbirliği protokolünün imzaları atıldı. İmzalanan proje kapsamında Kırklareli Üniversitesi Akademik Personeli, Yeşilay Kırklareli Şubesi gönüllüleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kırklareli İl Müdürlüğü bağımlılıkla mücadele uzman kadrosu, Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde denetimli serbestlik altında bulunan yükümlülere, bağımlılık yapıcı maddelerden uzaklaşma konularında faaliyetler düzenleyecek.

 

"18 PROJEYİ FAALİYETE GEÇİRDİK"

 

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, yaptığı açılış konuşmasında "Gerçekleştireceğimiz proje ile Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin madde bağımlılığından kurtulmalarını, sağlıklı bir yaşam düzeni kurmalarını ve hayata yeniden sımsıkı sarılmalarını amaçlamaktayız. Bu kapsamda bu bireylerimizin bağımlılık yapıcı maddelerden uzaklaşmaları hususunda bir dizi seminer ve eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. 2 yılda toplam 18 sosyal sorumluluk projesi faaliyete geçirdik. Bu projelerin önemli bir kısmı tamamlandı. Kırklareli Üniversitesi olarak ilimize ve toplumumuza faydalı olmak, birlik ve beraberliğin önemini artırmak için bu ve bundan önceki projelerde olduğu gibi başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler yürütmeye, toplumun her kesimine destek vermeye ve bu doğrultuda adımlar atmaya devam edeceğiz. Projemizin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum" sözlerine yer verdi.

 

BAŞARILI BİR PROJE

 

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan "Elimizden gelen tüm gayreti göstermeye hazırız. Sizlerin de desteğiyle başarılı bir proje olacağına inanıyorum" dedi. Bağımlılıkla mücadelenin önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman, bağımlılıkla mücadele kapsamında olan "Yeni Bir Hayata" projesinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü için çok değerli olduğunu dile getirdi.

 

207 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

 

Yeşilay Şube Müdürü Öğr. Gör. Vedat Açar ise, Yeşilay’ın faaliyet alanlarından bahsederek dünya genelinde yılda 207 bin insanın uyuşturucu madde kullanımı dolayısıyla hayatını kaybettiğine dikkat çekti. 2017 yılında yayımlanan raporlara göre 250 milyon insanın hayatında bir kez uyuşturucu madde kullandığını ifade eden Açar, "Ülkemizde alkol ve tütün dışındaki yasadışı maddeleri kullanım (bir kere de olsa denemiş olma) oranı yüzde 2,7" dedi. Kırklareli’de Türkiye ortalamalarının üzerinde bir madde kullanım oranı olduğunu dile getiren Açar, "Kartal Anadolu Adliyesi 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin uyuşturucu kullanımından yargılanan kişileri adli kontrol şartıyla Yeşilay Danışmanlık Merkezi YEDAM’a yönlendirme kararı, projemizin fikir kaynağı oldu. Kırklareli’de, AMATEM, ÇAMATEM, YEDAM yok, Psikiyatri uzman sayısı az ve buna rağmen hasta sayısı çok fazla. Dolayısıyla gerçekleştirilecek olan proje ile madde kullan bireyler ile ailelerinin tedavileri takip edilerek topluma reentegrasyonunu sağlanacak. Bu kapsamda ilimizin duyarlı yöneticileri sayesinde imkânlar dâhilinde bu ihtiyacın giderilmesi amacıyla bugün bu işbirliği hayata geçiriliyor" dedi. Projenin 5 Aralık 2019 tarihine kadar uygulanacağı açıklandı.

 

Haber / Özge MERİÇ