12 Akademisyen eğitmen eğitimi alacak

Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında "Cisco Academy İçin Cisco Eğitmen Eğitimi" proje sözleşmesi imzalandı. İmzalanan proje kapsamında 12 akademisyenin 5 gün boyunca toplam

GÜNDEM 7.12.2018 16:37:00 0
12 Akademisyen eğitmen eğitimi alacak

Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi’nde düzenlenen imza töreninde sözleşme, Kırklareli Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imzalandı.

 

35 SAAT EĞİTİM VERİLECEK

 

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2018 yılı teknik destek programı kapsamında teknik ve mali değerlendirmeler sonucu 65 ve üzeri puan alarak destek almaya hak kazanan “Cisco Academy İçin Cisco Eğitmen Eğitimi” projesinde 12 akademisyenin 5 gün boyunca toplam 35 saat eğitmen eğitimi alacağı kaydedildi. Teknik desteğin sağlanmasının ardından eğitim alan akademisyenlerin, Kırklareli Üniversitesi Cisco Academy bünyesinde hedef gruplara eğitim verme hakkı kazanacağı belirtildi. Her yıl düzenli olarak 2 kez açılacak olan CCNA sertifika programları ile eğitimlerin devam edeceği açıklandı.

 

HER YIL 100 ÖĞRENCİ

 

Cisco Academy ile özellikle ilgili alandaki öğrenciler veya bilişim alanına ilgili olan öğrencilerin Cisco tarafından sertifikalandırılarak sektörde kalifiye eleman olarak yer almak için ciddi avantaj yakalayacakları açıklandı. Bu çerçevede sağlanacak teknik destek ile her yıl yaklaşık olarak 100 öğrencinin Cisco sertifikaları almaları hedeflendiği belirtildi.

Haber/ Seda AKYOL