İYİ Parti, Çerkezköy'de seçim startını verdi

Cemalettin Turlin başkanlığındaki Çerkezköy İlçe Yönetiminin genel merkez tarafından feshedilmesinin ardından, Yasemin Altın Erseçkin'e kurucu ilçe başkanlığı tebliğ edilirken, İYİ Par

GÜNDEM 6.12.2018 15:09:00 0
İYİ Parti, Çerkezköy

İYİ Parti Çerkezköy Seçim Bürosu’nda önceki akşam saat 20:30’da partililerle bir araya gelen İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Cemalettin Turlin başkanlığındaki Çerkezköy İlçe Yönetiminin genel merkez tarafından feshedilmesinin ardından kurucu ilçe başkanlığını Yasemin Altın Erseçkin’e tebliğ etti.

 

2 İLÇE TEŞKİLATI KAPATILDI

 

24 Haziran seçimlerinin ardından genel merkezin tavsiye kararı doğrultusunda önce 81 il başkanlığında, sonra ise ilçelerde teşkilat yenilenmesine gidildiğini kaydeden İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Tekirdağ’da da 7 ilçemiz istifa vererek bu yenileme sürecine girdi. 4 tane teşkilatımızdan da 2 tanesi Çerkezköy ve Muratlı genel merkezimizin tasarruf kararıyla ve yaptırım kararıyla kapatılıp tekrar kurucu ilçe başkanı görevlendirildi” dedi.

 

“FETÖ’NÜN ARAŞTIRILMASI MI ZAMAN İSRAFI?”

 

Halkın İYİ Parti’ye 5 buçuk milyon oy verdiğini ve 40 milletvekilini meclise gönderdiğini ifade eden Alkaya, İyi Parti milletvekillerinin mecliste en çok önerge veren milletvekilleri olduğunu belirtti. İYİ Parti’nin verdiği soru önergelerini zaman israfı ve kağıt parçası olarak nitelendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de tepki gösteren Alkaya “Fetö’nün siyasi kanalının araştırılması zaman israfı mıydı? Emeklilikte yaşa takılma mı zaman israfı ve kağıt parçası? Bunları sıraladığımız zaman suni gündemlerle uğraşan bir parti olmadığımızı, halkın sorunlarına direkt temas eden, bunların çözüm önerilerini dahi sunan bir parti olduğumuzu gösteriyoruz. Bu ittifakın küçük ortağını rahatsız ediyor” dedi.

 

“ABBAS YOLCU”

 

AK Parti ve MHP’nin suni gündemlerle uğraştığını savunan Alkaya “Yeni bir terör örgütü daha oldu. Soğan terör örgütü. Kadınların mutfakları artık yangın yerine döndü. Ev yanıyor, ama kimse bunlarla ilgilenmiyor. Yatıp kalkıp ittifak nasıl yapılacak diyorlar. Abbas yolcu olduğundan dolayı ne yapacaklarını şaşırdılar. İktidar olmak için yerel seçimlerle gelen bir parti yerel seçimlerle artık bu ülkenin yakasından sıyrılıyor” dedi. İYİ Parti olarak hiç kimsenin değil, halkın tarafında olduklarını söyleyen Alkaya “Birisi genel iktidar, diğeri de yerel iktidar Tekirdağ olarak bir kayıkçı kavgasına tutuşuyorlar. Çerkezköy’ün sorunlarını dikkate alan bir büyükşehirimiz yok bizim. Çerkezköy’ün sorunlarını dikkate alan bir belediye yok. Kapaklı’nın sorunlarını dikkate alan bir belediye yok” dedi.

 

KOMÜNİST BELEDİYEYİ ÖRNEK GÖSTERDİ

 

Son günlerde bal, nohut, fasulye üretimi ile adından çıksa bahsettiren Ovacık Belediyesi örneğini vererek Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı eleştiren Alkaya “Türkiye’nin bir Ovacık beldesi var. Türkiye’de partisinin isminin esamesi okunmuyor. Ama öyle bir hizmet yapmış ki halkına hizmet götürüyor. Bir tane makam arabası yok. Minibüsle gidip geliyor. Bizim büyükşehir belediye başkanımızın özel makam arabası var, bir de arazi arabası var. Tekirdağ’ın her tarafı asfaltsa jeepe niye ihtiyaç duyuluyor” dedi. Tekirdağ’ın sorunlarını bilen, sorunlara çözüm üreten, genç belediye başkanlarına ihtiyaç olduğunu kaydeden Alkaya “Parti belediye başkanlarına ihtiyacımız yok bizim” dedi. Görevlendirme yazısını İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’e veren İl Başkanı Sertaç Alkaya, böylelikle Çerkezköy’de de seçim startını verdiklerini ifade etti.

 

“GENEL MERKEZİN KARARI VARDI”

 

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alkaya, Tekirdağ’da CHP ile İYİ Parti’nin ittifak yapıp yapmayacağının sorulması üzerine de “Son aldığım bilgi de Tekirdağ ile ilgili herhangi bir görüşmenin olmadığı. Ama genel merkez nasıl bir tasarrufta bulunur, nasıl bir yol haritası çizilir belli olacak” dedi. Cemalettin Turlin başkanlığındaki yönetimin görevden alınma sürecinin sorulması üzerine de konuşan Alkaya “11 ilçemizin Genel Merkezden gelen tavsiye niteliğindeki kararla, ki bu ilçelerimiz istifalarla aday adaylığı süreciyle bir boşalma yaşadı. Bununla birlikte 31 Mart yerel seçimlerinde de teşkilatın içinde aday adayı olacak arkadaşlarımız vardı. Yeni yönetime dahil olmak isteyen arkadaşlarımız vardı. Çerkezköy ve Muratlı teşkilatlarımız genel merkez tarafından kapatıldı. Küskünlükler, dargınlıklar tabi ki olabilir. Ama bu kan davasına gidebilecek bir boyutta değil” dedi.

 

“EN ÇOK ÇALIŞAN PARTİ YAPMAK İSTİYORUZ”

 

Yeni yönetimi kurmak üzere görevlendirilen Yasemin Altın Erseçkin de “2014 yılında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile ilk karşılaşmamızda bana söylediği şu cümle vardı. ‘Gözlerinin içine baktığımda kendimi senin gözlerinin içinde gördüm. Sende kendimi görmekten mutlu oldum. Bir gün bir parti kurulur ve sen bu partide bir başarı elde edersen, bunu ilk keşfedenlerden olmak isterim’ diye bir sözü vardı. Ben O’nun bana o günden vermiş olduğu güç ve her zaman kalbimde hissettiğim yakın sevgisiyle genel merkezimizin, ilimizin takdiriyle İYİ Parti Çerkezköy teşkilatı bayrağını devraldım” dedi. Kimsenin küsmesine, darılmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Erseçkin, İYİ Parti Çerkezköy teşkilatını en çok çalışan parti yapmak istediklerini kaydetti. Partinin seçim

bürosunda düzenlenen toplantıya İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ali Çolak da katıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU