Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi'nden anlamlı bağış

Çerkezköy'de kuruluşu tamamlanan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın mütevelli heyeti düzenlenen kahvaltıyla tanıtıldı. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifiâ

GÜNDEM 5.12.2018 16:15:00 0
Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi

Saat 09:30’da Kafega Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda konuşan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Tanıtım Komitesi Genel Sekreteri Serkan Karagöz, vatan ve millet için maddi ve manevi desteğe hazır olduklarını belirtti. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren Karagöz, “Kaymakamımız yıllardır bu bölgede TSK Güçlendirme Vakfı’nın kurulmamış olması nedeniyle bir an önce kurulmasını talep etti. Biz de ordumuzu güçlendirmek amacıyla böyle bir çalışma yaptık” dedi.

 

30 BİN TL BAĞIŞLADI

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da Çerkezköy’de Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Tanıtım Komitesi’ni oluşturma kararı aldıklarını ve bu yıl içinde Vakfın Tanıtım Komitesini oluşturduklarını ifade etti. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin yapmış olduğu bağış dolayısıyla bu organizasyonu düzenlediklerini belirten Abban, vakfa 30 bin TL bağışlayan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne teşekkür etti.

 

“HERKESİN BAĞIŞ YAPMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Kaymakam Abban, vakfın kuruluşu hakkında da bilgi vererek “Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte ülkemize ambargo konuldu. Ne demek ambargo? Dış ülkelerden aldığımız silahları kullanamama durumu. Bunun üzerine vakıf kuruldu. Sonrasında silah ve savunma için gerekli araç gereçler, ülkemizde yapılmaya başlandı. Hatta dışarıya ihraç edilmeye başlandı. Bu vakfa bağış yapmakla ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Çünkü vatanını milletini seven herkesin bağış yapması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

“BAĞIŞ YAPANLARA MADALYA VE BERAT VERİLECEK”

 

Vakfa bağışta bulunanlara Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belge verildiğini de kaydeden Abban 20 TL ile bin TL arası bağış yapan özel kişiler ile 20 TL ile 2 bin 499 TL arası bağış yapan tüzel kişilere Teşekkür Belgesi, bin TL ile 4 bin 999 TL arası bağış yapan özel kişiler ve 2 bin 500 TL ile 9 bin 999 TL arası bağış yapan tüzel kişilere Bronz Madalya ve Berat, 5 bin TL ile 9 bin 999 TL arası bağış yapan özel kişiler ile 10 bin TL ile 24 bin 999 TL arası bağış yapan tüzel kişilere Gümüş Madalya ve Berat, 10 bin TL üstü bağış yapan özel kişiler ile 25 bin TL ile üstü bağış yapan tüzel kişilere de Altın Madalya ve Berat verileceğini söyledi. Kaymakam Abban, “Taşınmazlar da bağış yapılabilecek. Tüm işlemler vakıf tarafından karşılanacak” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Dün saat 09.30’da düzenlenen kahvaltıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Tanıtım Komitesi Başkanı Öğretmen Halis Can Kara, TSK Güçlendirme Vakfı Tanıtım Komitesi Genel Sekreteri Serkan Karagöz, kurum üyeleri Ahmet Çetin, İsmail Akın, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Seçkin, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU