Sel mağdurlarının yaraları sarılıyor

Edirne'de 28 Kasım'daki sağanak yağışların ardından meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşların yaraları sarılıyor.

GÜNDEM 4.12.2018 14:43:00 0
Sel mağdurlarının yaraları sarılıyor

Taşkında en fazla zararı gören Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa Köyünde vatandaşların evlerinde balçıkların temizlemesi için çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın gıda, yakacak, giyim gibi yardımların yanında çamaşırları yıkayarak da destek verdiğini kaydetti.

 

İŞKUR DA DESTEK VERDİ

 

İŞKUR’un ise Toplum Yararına Çalışma kapsamında okullara aldığı işçilerin bir bölümünü Oğulpaşa Köyüne yönlendirerek balçıkla kaplanan evlerin temizliğine destek verdiğini belirten yetkililer “Yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşların ise diğer yardımların yanında çamaşırları yıkanıp temizlik çalışmaları yapılıyor” dedi.

 

250 AİLEYE SICAK YEMEK

 

Yaşanan taşkınların ardından iyileştirme çalışmaları kapsamında Edirne Merkez, Havsa ve Süloğlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gıda yardımlarının yanı sıra 250 aileye sıcak yemek, 141 aileye temizlik maddesi yardımı yapılırken 83 hanenin temizliğinin yapıldığını dile getiren yetkililer “Yakacak ve soba ihtiyacı olan 27 soba ve kömür yardımı yapıldı. İl Özel İdaresi ise ulaşıma kapanan köy yollarının kısa sürede tamir bakımlarını yaparak ulaşıma açılmasını sağladı. Köy içlerindeki yol ve sokakların temizlik ve bakımlarını da tamamlayarak ulaşımı rahatlattı. Menfez, kanalizasyon ve rögarlarda meydana gelen arızalara anında müdahale edildi” dedi.

 

DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen destek ekibi personellerinin köylerde mağdur olan ailelerin eşyalarının taşınması ev ve ahır temizlikleri ve çevre düzenlemesi çalışmalarına katıldığını belirten yetkililer “Ayrıca İlçe Kaymakamlarımızın koordinesindeki heyetler zarar gören bölgeleri ziyaret ettiler. Yapılan insani yardımların yanında civar köylerde yaşayan vatandaşlarda Oğulpaşa Köyünde taşkın nedeniyle büyük ve küçükbaş hayvanlar için ihtiyaç duyulan ot, saman ve yem yardımında bulundular. Oğulpaşa Köyünde yaşanan sel felaketi sonrasında yapılan bu yardımlaşma Devlet -Vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden biri oldu” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL