En Büyük Engel Sevgisizliktir

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla  Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen eğitim programına katılan Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, beledi

GÜNDEM 4.12.2018 14:37:00 0
En Büyük Engel Sevgisizliktir

Özel vatandaşlar ve ailelerinin katıldığı programda Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu ‘Özel Gereksinimli Çocuklar ve Ergenlik’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Bugünün çok özel bir gün olduğunu belirten Dr. Fazlıoğlu, “Engellilere farkındalık yaratmak adına belediyelere ve üniversitelere bu konuda büyük bir görev düşüyor. Bugünkü konumuz yaşamın içinden bir konu. Ergenlik ve engellikten bahsetmek istiyorum. Çocuklarımız büyüyor. Sosyal ve cinsel acıdan çocuklarımız normal akranları gibi değişiklikler gösterebiliyor” dedi.

 

“TEMEL HEDEFİMİZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu engelli yakınlarına yönelik İlkyardım Bilgilendirmesi yaptı. Temel hedeflerinin engeliler ile ilgili farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Tanrıkulu “Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bu etkinliği yapıyor olmak benim için çok güzel bir duygu. Benim için bir onur. Engellilerin sosyal yaşamın içinde olma hayalini bugün hep beraber gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Engelsiz Yaşam Merkezi, engeli aracı akülü şarj istasyonları engelli vatandaşlarımız hizmete sunmuş bulunmaktayız. Edirne Belediyesi olarak bir düşümüz var, ‘Şehri Engelli Dostu’ bir şehir haline getirebilmek. Bunun için çok yol aldık. Sizlerin gücü sizlerin isteği çok önemliydi” dedi.

 

YOGA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

 

Badem Çocuk Evi Akademi öğrencilerinin de katıldığı programda daha sonra Nefize Ramadan, ‘Engelliler için yoga’ etkinliği düzenledi.

 

Haber / Yakup KARATEPE