'Herkes potansiyel bir engellidir'

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çerkezköy'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu yıl hava koşulları nedeniyle yürüyüş yapılmazken, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu

GÜNDEM 3.12.2018 17:32:00 0

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek yönetimi ve üyelerle birlikte saat 12:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

 

“GELECEKTE ONLAR DA ENGELLİ OLABİLİR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, engellilerin bir gün değil, her zaman hatırlanması gerektiğini belirtti. Sakat olmayı kendilerinin istemediğini, farklı evlilik kültürleri ile bazı olayların onları engelli yaptığını söyleyen Çetinkaya, “Bizim isteklerimiz bizim için değil. Engelli olmayan her sağlıklı kişi birer potansiyel engelli olduğu için onların da engelli olabileceği düşüncesiyle onlar için istiyoruz. Gelecekte onlar da engelli olabilir” dedi. Hayrettin Çetinkaya, çelenk sunumunda kendilerini yalnız bırakmayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’a teşekkür etti.

 

DERNEK BİNASINDA ETKİNLİK DÜZENLENDİ

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla saat 14:30’da da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nde etkinlik düzenlendi. Yansı Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin gösterilerinin ardından Çerkezköy Doğa Koleji Müzik Grubu öğrencileri sahne aldı. Özel çocuklar ve aileleri de müzik grubunun seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Etkinliğe Doğa Koleji İlkokul Müdürü Hüseyin Daş, Müzik Öğretmeni Gamze Tuncer, Türkçe Öğretmeni Süleyman Karakulak ve Halkla İlişkiler Müdürü Tayfun Dalgıç da katıldı.

Haber / Seda AKYOL