Sürdürülebilir turizm ve çevre

Trakya Üniversitesi Vakfı önderliğinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kırklareli Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Bulgaristan'dan Vishegrad Turist Derneği (Tourist Association Vishegrad) ile Yerel v

GÜNDEM 3.12.2018 17:19:00 0
Sürdürülebilir turizm ve çevre

Edirne’de, turizm paydaşlarının, sürdürülebilir turizm ve iş birliği olanakları konusundaki farkındalıklarının artırılması amacıyla düzenlenen konferansın ilk gününde, katılımcılara yönelik Selimiye Cami, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Bedesten Çarşısı, Edirne Sarayı, Fatih Köprüsü, Adalet Kasrı, Er Meydanı, Balkan Şehitliği, Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi, Lozan Anıtı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni içeren bir tarih ve kültür gezisi düzenlendi. Konferansın ikinci gününde, gün boyu devam eden bilimsel oturumlar yapıldı.

 

METREKARE BAŞINA EN FAZLA ESERİN DÜŞTÜĞÜ ŞEHİR

 

Konferansın açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Konferans Başkanı Doç. Dr. Emel Gönenç Güler, “Bugün, Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden gelen akademisyenlerin yanı sıra Arnavutluk, Ukrayna, Makedonya gibi ülkelerden STK ve özel sektör temsilcileriyle bir aradayız. Konferans, önemli bir birleşmeye ev sahipliği yapıyor. Çok yararlı bir buluşma olmasını diliyorum” dedi. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, “Edirne, turizm kenti olmaya karar verdikten sonra, Bakanlığım da buna kayıtsız kalmayarak, bu kenti marka kent ilan etmiş ve geleceğinin turizmde olduğunu belirlemiştir. Bugün Edirne, Türkiye’de İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist alan 3. şehrimiz durumunda. Medeniyetlerin buluştuğu, insanların güler yüzlü olduğu, beraber yaşama kültürünün oluştuğu ve geliştiği Edirne, envanterindeki 1.585 eserle Türkiye’de m2 başına en fazla tarihi eserin düştüğü şehir olmakla gururludur” dedi.

 

AFİŞ VE BROŞÜRLERLE BİLGİLENDİRİLDİLER

 

Bulgaristan Vishegrad Turist Derneği Başkanı Atanas Atanasov da, Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen tüm katılımcılarla Edirneli dostlarına, düzenledikleri kültürel faaliyetlerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Konferansta açılış konuşmalarının ardından bilimsel oturumlara geçilirken, yabancı ülkelerden gelen katılımcılar için hazırlanan ve birbirinden özel yöresel lezzetleri içeren stantlarda turizm sevdalıları, Osmanlı macunu ve şerbeti ile Edirne’ye özgü badem ezmesi, deva-i misk ve Türk kahvesinin tadına baktı. Ayrıca, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği de Edirne’ye gelen katılımcı ve ziyaretçileri afiş ve broşürlerle bilgilendirdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ