'Bu gurur hepimizin'

Kapaklı'da hayata geçirilen "Rüzgar Gülü Enerji Santrali Projesi" ile Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği tarafından yılın Çevre Dostu Belediye Başkanı ödülüne layık görüle

GÜNDEM 2.12.2018 17:41:00 0

Merkezi Edremit’te bulunan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin 2018 yılı 2.Olağan Meclis Toplantısı ve ardından ‘Belediye Başkanları Çevre Ödül Töreni, Cumartesi günü Edremit-Güre’deki Ramada Resort Kazdağları Otel’de yapıldı.

 

107 ÜYEDEN OLUŞUYOR

 

Ege ve Marmara Bölgelerinden 12 İl ve Büyükşehirden 34 belediyenin üye olduğu Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin Meclisi;  34’ü Belediye Başkanı ve 63’ü Belediye Meclis Üyesi olmak üzere 107 üyeden oluşuyor.

RÜZGAR GÜLÜ PROJESİYLR ÖDÜL ALDI

 

2008 yılında kurulan Birliğin bu yıl 10.yıl dönümü olması dolayısı ile düzenlenen Çevre Projeleri ödül töreninde Kapaklı belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın da aralarında bulunduğu 15 Belediye Başkanına  ‘Yıl’ın Çevre Dostu Belediye Başkanı’ ödülü verildi. İrfan Mandalı, “Rüzgar Gülü Enerji Santrali Projesi” ile ödüle layık görüldü.

 

“TEMİZ BİR ENERJİYE KAVUŞACAĞIZ”

 

Ödül töreninin ardından açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, kendisi ile birlikte 15 belediye başkanının ödül aldığını belirterek “Şahsım olarak da Rüzgar gülü projesiyle yılın çevre dostu belediye başkanı ödülü aldım” dedi. Çerkezköy ve Kapaklı’da 5 bin dekarlık bir alan termik santral kurulmaya çalışıldığını kaydeden Mandalı “Bu termik santralin sonlandırılması ile ilgili biz de yenilenebilir enerjiyi hayata geçirdik. Hayata geçirmiş olduğumuz yenilenebilir enerji ile hem 5 bin dekar yeşil alan içinde olan bölgeyi katliamdan önlemiş olduk, hem de 5 bin dekarda oluşacak olan doğanın bozulmasını biran önce sonlandırma çabasında olduk. Bu ayrıca bize maddi anlamda getiri sağlayacak. Aylık 125-200 bin civarında elektrik üreterek temiz bir enerjiye kavuşmuş oluyoruz. Başta Kapaklılı hemşehrilerim olmak üzere çevreye duyarlı olan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

“BU GURUR HEPİMİZİN”

 

Bu ödülü tüm Kapaklı halkı adına aldıklarını belirten Mandalı “Bu gurur hepimizin. Yenilenebilir enerji kaynakları üretmeye doğamızı ve çevremizi korumaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU