'Sürü Yönetim Elemanı' Kursu'na yoğun ilgi

Kırklareli Lüleburgaz'da Halk Eğitimi Merkezi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kırklareli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde 'Sürü Yönetim Elemanı Kursu'

GÜNDEM 2.12.2018 17:54:00 0

Hayvancılıkta en önemli önceliklerinin hayvan hastalığa yakalanmadan bilgi sahibi olmak olduğunu dile getiren Kırklareli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral “Bunun nasıl olduğunu anlamak için eğitim gereklidir. Bu eğitimleri vermek için biz tarım il ve ilçe müdürlükleriyle koordine olarak bir program yaptık. 2015'ten beri Kırklareli'nin 7 ilçesine bunları yaydık. Son olarak da Lüleburgaz'a geldik. Lüleburgaz'da bu kursa katılım ilgi alaka çok yüksek oldu. Şuanda 47 tane arkadaşım her akşam 15 gündür aralıksız olarak bu kursa geliyor” dedi.

 

5 BİN TL HİBE ALACAKLAR

 

Bakanlığın vermiş olduğu 5 bin TL’lik Çoban İstihdam Desteği ile ilgili de konuşan Oral “Bu destekten yararlanmak için bazı kriterler var. Bunlardan bir tanesi de eğitimi bitirdikten sonra alınan sertifikalar. Bunun amacı da bu işi yapan çobanı, sosyal güvence ile garanti altına almak veya sosyal güvencesini devlet tarafından sağlamak. Yani SSK'sını bir nevi devlet vermiş oluyor. Bunun içinde birincisi sertifika olacak bu kurslardan alınan. İkincisi yıl içinde en az 6 ay bağ-kurunu yatırmış olacak. Üçüncüsü de 200 tane anacı olacak. Bu kritere sahip olan her arkadaşım birlik kanalı ile tarım il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edip bir yıl sonra 5 bin TL hibe destek alacak” dedi. Oral, bu kursları önümüzdeki yıllarda da sürdüreceklerini kaydetti.

 

Haber / Yakup KARATEPE