Scientix STEM Eğitimi Çalıştayı düzenlendi

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Trakya Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile Scientix STEM Eğitimi Çalıştayı yapıldı.

GÜNDEM 30.11.2018 18:43:00 0
Scientix STEM Eğitimi Çalıştayı düzenlendi

3 gün süren çalıştaya 65 öğretmen katıldı. Çalıştayda MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nden gelen Dr. Tunç Erdal Akdur ve Scientix Türkiye Ekibi tarafından Stem projeleriyle ilgili sunumlar yapıldı. Çalıştayda öğretmenler her grupta en az birer tane fen, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve meslek ve teknik okul öğretmeni olacak biçimde çalışma gruplarına ayrılırken, her grupta bu farklı ders alanları öğretmenleri öğrenciler için disiplinler arası sorgulamaya, araştırmaya, üretime ve buluş yapmaya dayalı STEM proje önerileri hazırlamak için birlikte çalışmalar yaptı.

 

“STEM PROJELERİ OLMASI GEREKİR”

 

Çalıştayda konuşan Dr. Tunç Erdal Akdur “Scientix Türkiye Ekibi olarak her okulun STEM projelerinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu STEM projeleri öğrencilerin sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik olmalıdır. Proje ekiplerindeki öğretmenler ve öğrenciler STEM projelerini gerçekleştirmek için diğer okullar ve endüstri ile birlikte yardımlaşarak çalışabilmelidir” dedi. Akdur, temel amaçlarının her okulun STEM proje takımlarını oluşturması ve bu takımların STEM çalışmalarını yapabilecekleri öğrenme ortamlarının okullarda oluşturulması olduğunu kaydetti.

 

Haber / Seda AKYOL