'Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını açıklayacağız'

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'ni ziyaret eden Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ay ihracatını 15,7 milyar dolarla ekim ayında açıklad?

GÜNDEM 30.11.2018 20:29:00 0

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’ni ziyaret eden Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkan Yardımcıları Umut Güngör, Faysal Çakmak, Meclis Katip Üyesi İsmail Korkut, Meclis Üyeleri ve sanayici üyelerle bir araya geldi.  Ziyarette konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle; “Sizlerde burada bir olmaktan dolayı son derece mutluyum. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ve toplantılarla sanayicimizin ve ihracatçılarımızın sorunlarına değiniyoruz. Türkiye’nin ihracat oranı yükselirse döviz girer bu da ekonomik anlamda pozitif bir etki sağlar” dedi.

 

“EKİM AYINDA AÇIKLADIK”

 

Cumhuriyet tarihinin en yüksek ay ihracatını 15,7 milyar dolarla ekim ayında açıkladıklarını dile getiren Gülle “Allah nasip ederse bu ay cumhuriyet tarihinin en yüksek kasım ayı ihracatını açıklayacağız. Sene sonunda cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını açıklayacağız” dedi. Türkiye'nin 72 bin 500 ihracatçısı olduğunu kaydeden Gülle, ihracatçıların ülke adına, Türkiye'nin her tarafında 27 sektörde üretimi gerçekleştirdiğini ve bunu da yurt dışına ulaştırdığını söyledi.

 

“HAYATIMIZIN OLMAZSA OLMAZI”

 

Gülle, lojistiğin önemine de dikkat çekerek “Çin'den Avrupa'ya uzanan İpek Yolu tren projesi, limanlarda ve havayollarındaki gelişmeler, bütün bu mücadeleler üretilen malı bir an önce satılan noktaya teslim etmek için çünkü erken teslim edenin malı tercih ediliyor. Lojistik her zaman önemliydi ama çağımızın rekabet koşullarının getirdiği noktada artık lojistik hayatımızın olmazsa olmazı” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU