Kamu hizmetlerini denetleyecekler

Tekirdağ'da kurulan İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesi kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ'a gelen İçişleri Bakanı Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldır?

GÜNDEM 29.11.2018 17:21:00 0
Kamu hizmetlerini denetleyecekler

Bakanlığın kamuya sunduğu hizmetlerin etkinliği ve verimliliği konusunda çalışma yapacağını söyledi. İçişleri Bakanlığı'nın özellikle terörle mücadele yüksek başarı gösterdiğini belirten Erdil, “Bu program çerçevesinde 2 toplantı yaptık. Bu toplantıda İçişleri Bakanlığı'mızın ilgili il sorumluları, birim sorumluları ile bir araya geldik. Bunlar emniyet müdürlüğümüz, jandarma komutanımız, sahil güvenlik komutanımız, göç idaresi müdürlüğümüz, nüfus ve vatandaşlık müdürlüğümüz, asayiş ile ilgili diğer birimlerimizle bir araya geldik. Buradaki hizmetlerimizi genel olarak bir değerlendirdik ve bu değerlendirme sonuçlarını birlikte daha sonra bir araya gelerek, bunların sonuçlarını sayın bakanımıza ve bundan sonraki çalışmalarımıza yansıtacağız” dedi.

 

PERFORMANSI BERABER DEĞERLENDİRDİK

 

Çalışmanın ikinci ayağında Tekirdağ’daki sivil toplum örgütleri ile oda başkanları, muhtarlar, okul aile birliği başkanları ile bir araya geleceklerini kaydeden Erdil, “Onlarla da vatandaşa sunduğumuz hizmetlerin onlar gözüyle değerlendirmesini alacağız. Burada tabi İçişleri Bakanlığı olarak bizim özellikle güvenlik yönetimine ilişkin kolluk kuvvetlerimizin sürdürdüğü hizmetler var. Bunlar güvenlik ve asayiş, trafik ve uyuşturucu, terörle mücadele. Bu konuda bakanlığımızın oluşturduğu kapasiteyi ve geçen yıl içerisinde oluşturulan performansı beraber değerlendirdik” dedi.

 

“YENİ PERFORMANSLARLA DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR”

 

Yüksek bir başarı sağlandı bu alanda, özellikle terörle ilgili mücadelede yüksek bir başarı gösterdiklerini kaydeden Erdil, “Bunun sürdürülebilir olması için yeni çalışmalar üretmek durumundayız ve bu mücadele kapasitemizin yeni bir performansla desteklememiz gerekiyor” dedi. İçişleri Bakanlığı'nın vatandaşa direkt dokunan ve her anında yanında olan bakanlık olduğunu kaydeden Erdil, “Biz vatandaşa direkt dokunan, doğumdan başlayıp, ölüme hatta vatandaşlarımızın ölümden sonraki birtakım hizmetlerini takip eden, yürüten, onlara ilişkin hizmet yürüten bir bakanlığa sahibiz” dedi. İçişleri Bakanı Yardımcısı Erdil, daha sonra sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

 

KAMU HİZMETLERİNİ KONTROL EDECEKLER

 

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan İZDES Projesi kapsamında önceki dönem valileri ve bakan yardımcıları başkanlığında bakanlık bürokratları sahaya iniyor. Bürokratlar gruplar halinde 81 ile ziyaretler geçekleştirecek. 40 önceki dönem valisi, İçişleri Bakanlığı’na bağlı taşra teşkilatlarını ziyaret ederek kamu hizmetlerinin kalitesini, hızını, verimini kontrol edecek.

 

Haber / Şaban KARDEŞ