Çerkezköylü öğrenciler Çek Cumhuriyeti'nde

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri "Tekstil Dijital Baskı Makineleri Stajı için Avrupa'ya Gidiyoruz" adlı KA1 - Bireylerin Ã?

GÜNDEM 29.11.2018 17:28:00 0
Çerkezköylü öğrenciler Çek Cumhuriyeti

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Murat Kıroğlu, Türkiye tekstil sanayine hizmet etmek için Türk Tekstil Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında açılmış Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Proje ve Program uygulayan bir okul olduklarını ifade ederek “Öğretmen ve öğrencilerimizi her yıl yapmaya çalıştığımız projelerle yurt dışında deneyimlerini arttırmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“BİLGİ, BECERİ, İŞ DENEYİMİ KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Projenin 53.025,00 euro olduğunu ve 30 öğrenci ve 5 öğretmenin projeden yararlanmasını sağlayacaklarını dile getiren Kıroğlu, “’Tekstil Dijital Baskı Makineleri Stajı için Avrupa’ya Gidiyoruz’ adlı projemizde; Tekstil ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi alanındaki öğrencilerimize bölgemiz için önemi giderek artan dijital baskı makinelerinin kullanımı, bakımı ve onarımına yönelik olarak bilgi, beceri ve iş deneyimi kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“ÜLKELERİNE YENİ UFUKLARLA DÖNECEKLER”

 

Bu hedef doğrultusunda Çek Cumhuriyeti ve Macaristan olmak üzere iki ülkenin meslek okulları ile yapmış oldukları ortaklıkla öğretmen ve öğrencilerin deneyimlerini aldıkları eğitimler ile ilgili farkındalıklarını artırmayı ve öğrencilerin edindikleri deneyimlerini arkadaşları ile paylaşarak onların da motivasyonlarını artırmalarını hedeflediklerini ifade eden Murat Kıroğlu “İlk grupta giden öğrencilerimizden aldığımız dönüşler çok iyi. Okulumuzda aldıkları eğitimlerle Çek Cumhuriyeti’nde ortalığımız olan okuldaki öğretmenleri bilgileri ile şaşırttıklarını öğrencilerimizle yaptığımız telefon görüşmeleriyle öğrendik” dedi. Öğrencilerle gurur duyduklarını ifade eden Kıroğlu, “Ülkelerine yeni ufuklarla döneceklerinden de eminiz” dedi.

 

“DİJİTAL BASKI KONUSUNDA UZMANLAŞACAKLAR”

 

ATT Tekstil firması ile digital baskı konusunda çalışmalar yapıldığını, ATT Tekstil firmasından hibe digital baskı makinesi alınarak digital baskı sınıfı oluşturulduğunu kaydeden Kıroğlu “Önümüzdeki haftalarda makine kurulumu için montörler gelecek. Bu sayede hem proje kapsamında yurt dışına giden öğrencilerimiz hem de okuldaki öğrencilerimiz digital baskı konusunda uzmanlaşacak” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ