Kapaklı'dan 6 okul beyaz bayrak aldı

Tekirdağ'da Yapılan okul denetimleri sunucunda 112 okul beyaz bayrak, 74 okul da beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazandı. Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikaları Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'?

GÜNDEM 29.11.2018 17:19:00 0
Kapaklı

Tekirdağ Kültür Merkezi’nde düzenlenen Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul Sertifika Dağıtım Töreni ve Uluslararası Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrencilere Ödül Törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kaymakamlar, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende İl Sağlık Müdürlüğü Personeli Diyetisyen Tanju Kuşdil’in sunumunun ardından İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan konuşma yaptı.

 

“OKUL SADECE BİR BİNA DEĞİLDİR”

 

Ödül töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, okulun sadece bir bina olmadığını ifade ederek “Okulda geçen süre, insanı hayata hazırlayan en önemli süreçtir. Bunu bu şekilde değerlendirirsek okulun hayatımızda ne kadar önemli bir yer kapladığını bir kez daha anlamış oluruz” dedi. Hayatta birtakım standartlar olduğunu, beyaz bayrağın da bunlardan biri olduğunu söyleyen Yıldırım “ISO 2000 belgeleri, ISO 2001, 2002 belgeleri de bu standartlar arasındadır. Okullarımız var ama bunların standartları birbirinden farklıdır.  Okullarımızın belli standartlara ulaşmış olduğunu gösterebilmek için bu tür sertifikalara ihtiyacımız var. Bu sertifikaları alabilen okullarımız, buna sebep olan öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, idarecilerimiz diğer okullara göre bir farkındalığı ortaya koymuş demektir. Biz de sertifika vererek bunu tescillemiş oluyoruz. Velilerimiz, bu sertifikaya sahip olan okullarda bir farklılık olduğunu anlıyorlar ve bu bizim için hakikaten çok önem arz ediyor” dedi.

“ASIL GAYE ÖĞRENCİLERİ GELECEĞİN DÜNYASINA HAZIRLAMAK”

 

Beyaz Bayrak’la birlikte okullarda doğru beslenme, doğru hareket etme gibi birtakım farkındalıklar edinilebileceğini kaydeden Yıldırım “Bunların da eğitiminin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Okullarımız sadece müfredattaki bilgilerin verildiği bir yer olmaktan çıkarılmalıdır. Asıl gayemiz öğrencilerimizi geleceğin Türkiye’sine, geleceğin Dünyasına hazırlamak olmalıdır” dedi. Uluslararası yarışmalarda dereceye giren 41 öğrenciye ödülleri ve 12 okula plaketleri de verildi.

 

3 YIL GEÇERLİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, ayrıca öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla; Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” ve “Beslenme Dostu Okullar İşbirliği Protokolü” imzalandı. Bu protokoller gereği; yapılacak denetimler sonunda Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazanan okulların sertifikaları 3 yıl süreyle geçerli olacak. Ancak bu okulların yeterlik şartlarını taşıyıp taşımadıkları her yıl yeni müracaat eden okullarla birlikte denetlenecek, şartları taşımadıkları tespit edilen okulların Beyaz Bayrakları ve Sertifikaları geri alınacak. Ayrıca Beslenme Dostu Okul Sertifikasına Beyaz Bayrak sahibi okullar başvurabilecek.  Kapaklı’dan 6 okul beyaz bayrak, 6 okul da beslenme dostu okul sertifikası alırken, Çerkezköy’den de  11 okul beyaz bayrak, 16 okul da beslenme dostu okul sertifikası aldı.

 

KAPAKLI’DAN BEYAZ BAYRAK ALAN OKULLAR

 

Emine Penbeten Anaokulu, Yanıkağıl İlkokulu, Yanıkağıl Ortaokulu, Kapaklı Anadolu Lisesi, Şehit Demet Sezen Anaokulu, Karaağaç İlkokulu.

 

KAPAKLI’DAN BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKASI ALAN OKULLAR

 

İbni Sina İlkokulu, Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu, Kapaklı Karanfil Anaokulu, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu, Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kapaklı Sanayiciler İlkokulu. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU