Sanat söyleşilerine konuk oldu

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen "Sanat Söyleşileri" etkinliğine, Prof. Dr. Jale Nejdet Erzen konuk oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konf

GÜNDEM 29.11.2018 16:40:00 0
Sanat söyleşilerine konuk oldu

Söyleşide konuşan Prof. Dr. Jale Nejdet Erzen, “Lorser Feitelson Amerika’da 1910’dan itibaren, yazıları, çalışmaları, eserleri ve verdiği eğitimle modern sanatın en önemli sanatçılarından birisidir. Los Angeles Art Center College of Design’da okuduğum dönemde Resim bölümünün başındaydı. Ben öyle müthiş bir iştah ve çalışma şevkiyle öğrencilik yaptım ki beni torunu gibi evlat edindi. Bana çalışma disiplinini aşılayan ve sürekli öğrenci olarak kalmama model olan hocaların ilki Lorser Feitelson. Şöyle bir baktığımız zaman, bir sanatçı tesadüfi koşullarla birden bire parlıyor ve unutuluyor. Bu durum günümüzde biraz değişti fakat bugün burada büyük bir borç duyduğum aynı zamanda kendi reklamını da hiç yapmamış olan Lorser Feitelson’ı tanıtmak istiyorum. Los Angeles’ta geçen sene büyük bir sergisi olmuştu. Orada yaptığım konuşmanın aynısını bugün burada yapacağım” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Prof. Dr. Jale Nejdet Erzen, söyleşi boyunca İlk Modernistlerden Ressam Lorser Feitelson’un sanatı üzerinde durarak doğadan ve figürden yola çıkarak sadeleştirdiği kompozisyonlarını yorumladı. Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Jale Nejdet Erzen’e Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ