Edirne'de sel baskını

Edirne'de önceki akşam başlayan ve gece saatlerinde etkisini artıran sağanak, su baskınlarına neden oldu. Edirne-Kırklareli, Edirne-Havsa karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, caddenin suyla kaplanmas

GÜNDEM 28.11.2018 18:51:00 0
Edirne

Edirne önceki akşam saatlerinde Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girerken, yağış kenti olumsuz etkiledi. Edirne Belediyesi ekipleri İlhami Ertem, Sadık Ahmet ve İstasyon Caddesi'nin de aralarında olduğu 6 caddeyi aşırı su birikmesi nedeniyle trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri de kapalı caddelerde denetim yaparak, su baskınlarına karşı önlemler aldı. Gece özel bir hastanenin acil servis bölümünün sular altında kaldığı kentte, bazı bodrum katı evler de sular altında kaldı.

 

ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANDI

 

Aşırı yağmurun etkileri dün sabah saatlerinde ortaya çıktı. Edirne'den Kırklareli ve Havsa ilçesine giden karayolu suyla kaplanması nedeniyle birçok araç mahsur kalırken, bir süre trafiğe kapanan karayollarında ulaşım sabah saatlerinde güçlükle sağlandı.

 

6 SAAT SONRA KURTARILDI

 

Edirne'de etkisini artırarak yağan yağmur nedeniyle merkeze bağlı Köşençiftliği köyünde Demirhanlı Deresi taştı. Dere kenarındaki bir evde tek başına oturan 52 yaşındaki Mesut Özçelik, evin çevresi ve içine dolan sular nedeniyle saat 06.00 sıraların mahsur kaldı. İhbarı üzerine Edirne Jandarma Komutanlığı, AFAD ve UMKE ekipleri, Özçelik'i kurtarmak için seferber oldu. Yaklaşık 6 saat sonra Özçelik, paletli iş makinesiyle kurtarıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Özçelik'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU