17 bin başvuru oldu

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Edirne Valisi Ekrem Canalp, kentte bulunan oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Malkoç &q

GÜNDEM 28.11.2018 18:25:00 0
17 bin başvuru oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eski başdanışmanı Kamu Denetçiler Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Edirne'ye geldi.  

 

BAŞVURULARIN YÜZDE 20'SİNİ ÇÖZDÜK

 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile bir araya gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp, "Bu anlayışı hayata geçirebilmek için de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarımız çok kritik bir ehemmiyete sahiptir. Kamu yönetiminde asıl olan şey kamu hizmeti verebilmektir" dedi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, geçen yıl kuruma 17 bin başvuru olduğunu belirterek, "Vatandaş, Kamu Denetçiliği Kurumu'nu tanındıkça seviyor. Vatandaşı idareyle buluşturuyoruz. İdareye yönelik yapılan şikayetlerin önemli bir kısmını valilerimiz, belediye başkanlarımız veya bakanlarla görüşerek dostane tarzda çözüyoruz. Geçen yıl Kamu Denetçiliği Kurumu'na 17 bin başvuru oldu. Bu başvuruların yüzde 20'sini idare ile görüşerek dostane şekilde çözdük" diye konuştu.

 

Haber / Yakup KARATEPE