Kariyer yöntemi ve inovasyonu anlattılar

Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan ve her görüşten, her fikirden uzman isimleri ağırlayan Edirne Akademi, katılımcılarına farklı bakış açıları sunmaya devam ediyor.

GÜNDEM 27.11.2018 13:54:00 0
Kariyer yöntemi ve inovasyonu anlattılar

Edirne Akademi, her hafta olduğu gibi geçtiğimiz hafta da birbirinden değerli konukları ağırladı. 

 

TÜRKİYE’DEKİ SİYASET

 

Edirne Eski Vali Konağı’nda düzenlenen eğitimlerde ilk olarak Toplumbilimci Doç. Dr. Serdar Taşçı eğitim verdi. "Siyaset Sosyoloji" konusunda akademi öğrencilerini bilgilendiren Taşçı, "Türkiye’deki Siyaseti" anlattı. Edirne Akademi’nin ikinci konuğu ise 2012 Yunus Nadi Roman Ödülü Sahibi olan Irmak Zileli oldu. Zileli, okurlarıyla Yazarlık Atölyesi’nde buluştu. Daha önceki eğitimlerinde konunun belirlenmesi hakkında katılımcılara bilgi veren Zileli, bu kez de hikayenin nasıl belirleneceği konusunda önemli bilgiler verdi. Hikayenin nasıl belirleneceğini yazar, kendi kitabı olan ‘Gözlerini Kaçırma’ isimli kitap üzerinden anlattı; kitabı yazarken tuttuğu günlükleri öğrencileriyle paylaştı. Kitabın temasını ‘Başkaldırı’ olarak belirlediğini ifade eden  Zileli, "Temayı belirledikten sonra nasıl bir hikaye ile aktaracağımı düşünmeye başladım. Bu bir günde olacak bir şey değil, uzun bir süreç.  Hikayeyi bulmanız demek; tekrardan bir araştırma sürecine girmeniz gerek" dedi. Zileli daha sonra ‘Gözlerini Kaçırma’ isimli kitabı yazarken tuttuğu günlükleri öğrencileriyle paylaştı.

 

KARİYER YÖNETİMİ VE İNOVASYON

 

Mercedes Finans Kurucusu, Bosch-Siemens İnsan Kaynakları e. Direktörü Işık Gürol da, ‘Kariyer Yönetimi Ve İnovasyon’ konulu ders vererek, kariyer basamaklarını nasıl tırmanacakları konusunda önemli ipuçları verdi. Gürol, genç yaşlardaki girişimciliğin tecrübe eksikliğinden dolayı bazen sonuca ulaşamadığını söyledi. ‘Türkiye’de girişimciliği destekleyen birçok kurum ve kuruluş var’ diyen Gürol, bu kurumlar hakkında da bilgiler verdi. Gürol, kurumsal bir şirketin sıfırdan nasıl büyüyebileceğini anlattı.          

 

Haber / Özge MERİÇ