Bir marka daha tarih oldu

Birçok kişinin bildiği bir marka daha, ekonomik kriz karşısında tarih oldu. Sitil Boya, 4 yıllık iflas erteleme mücadelesini kaybetti. Çerkezköy Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada sona gelinirken, Ã??

GÜNDEM 25.11.2018 19:58:00 0
Bir marka daha tarih oldu

İflasına karar verilen şirketin tasfiye sürecinin başladığı kaydedilirken, öncelikli olarak işçi alacakları, ardından tedarikçi alacakları ve sonrasında da kamu alacaklarının ödeneceği öğrenildi. Sitil Boya’nın mal varlıklarının alacakları karşılayıp karşılamayacağı merak edilirken, icra iflas aracılığıyla ödenecek borçlar satış sonrası elde edilen parayla ödenecek.

 

İŞÇİLER EYLEM YAPMIŞTI

 

Nisan ayında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika önünde eylem yapan işçiler, 4 yıldır kayyumla yönetilen fabrikadan alacaklarını alamadıklarını belirtmişti.

 

TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Ekonomik durumdan etkilenen bazı firmalar iflas ederken, bazı firmalar ise , ‘Hukuken Borçlarını vadesi geldiği hâlde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan borçluların kendilerine vade verilmesi veya alacaklıların alacağında indirim yapılması suretiyle borçlarını ödeyebilmesi ve iflastan kurtulması için öngörülen bir düzenleme şekli’ olarak tanımlanan Konkordato talebinde bulunuyor. Ekonomik krizle birlikte, işletmelerin ekonomik krizden çıkış için başvurduğu yollardan biri olan konkordatoya talep her geçen gün artarken, Çerkezköy’de de bir çok firma konkordato talebinde bulunduğu öğrenildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ