Peygamberimiz ve Gençlik konulu panel düzenlendi

Mevlid'i Nebi Haftası dolayısıyla Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu panel düzenlendi. Çorlu Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen panele Tek

GÜNDEM 22.11.2018 17:23:00 0
Peygamberimiz ve Gençlik konulu panel düzenlendi

'Peygamberimiz ve Gençlik'konulu panele Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Müftüsü İsmail İpek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Jandarma Komutanı Vekili Jan. Albay Haşim Göksel, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, İl protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

MEHMET AKİF ERSOY'UN ŞİİRİ İLE ANLATTI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program  Kur’an tilaveti ile devam etti. Panelin açılış konuşmasını ise Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek yaptı. İpek'in ardından konuşan ve sözlerine Mehmet Akif Ersoy'un bir şiiri ile başlayan Vali Aziz Yıldırım, " 14 asır evvel yine böyle bir geceydi. Kumdan ayın ondördü, bir öksüz çıkıverdi. Ne Hüsrandır ki, hissetmedi gözler. Binlerce yıldır halbuki bekleşmedelerdi. Merhum Mehmet Akif Ersoy, Peygamber’in (s.a.v.) doğum gecesini bu şiirle ifade ediyor. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber bizim peygamberimizdir. Peygamberimiz hakikaten hayatımızda örnek almamız gereken bir insandır. Nasıl bir baba olmanız gerektiğini bilmiyorsanız, O’nun haline bakın. Nasıl bir anne olacağınızı bilmiyorsanız, O’nun haline bakın. Nasıl bir komşu, nasıl bir arkadaş olmanız gerektiğini bilemiyorsanız, yine O’nun haline bakın. Bugün toplumumuzda, ailemizde yaşamış olduğumuz birtakım buhranlar, sıkıntılar, acılar, düzensizlikler belki de O’nun bize gösterdiği yolda gitmemizden, O’nun yolundan ayrıldığımızdan ya da O’nu doğru anlamadığımızdandır.  Son olarak şunu belirtmek isterim ki, dünya, toplum O’na her zamankinden daha fazla muhtaçtır" dedi.

 

MEVLİD-İ NEBİ GÖSTERİSİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın konuşmasının ardından program Mevlid-i Nebi konulu sinevizyon gösterisiyle devam etti. Panel, Namık Kemal Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Üy. Dr. Yakup Bıyıkoğlu, Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Üy. Dr. Yakup Yüksel, İl Müftü Yrd. Hızır Yağcı, Süleymanpaşa Vaizi Hüseyin Öresin tarafından  Peygamberimiz ve Gençlik üzerine yapılan  konuşmalar ile sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU