Fibria Öğrenim Birimi hizmete açıldı

Türkiye'nin dört bir yanında her yıl yüzbinlerce çocuğa eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) Brezilya'nın ormancılık şirketlerinden Fibria ve temi

GÜNDEM 21.11.2018 17:51:00 0
Fibria Öğrenim Birimi hizmete açıldı

Fibria ve Lila Group’un desteğiyle tarihi bir binada faaliyet gösterecek olan TEGV Tekirdağ Fibria Öğrenim Birimi, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde açıldı. Edirne’den sonra Trakya Bölgesi’nde ikinci öğrenim birimini açan TEGV, bu eğitim birimiyle Tekirdağlı çocuklarımızı da nitelikli eğitimle buluşturacak.

 

“EZBERE AKTARMA DEVRİ SONA ERDİ”

 

Açılışa Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu ve TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, Fibria Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Henri Philippe Van Keer, gönüllüler, çocuklar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu “Ezbere aktarma devri sona ermiştir. Bilgi hazır ve ambalajlı bir ürün değildir. ‘Bilgi’ canlıdır. Tekrar ve ezber temelli bir eğitim sistemi beklenen sonuçları verememektedir” dedi.

 

 

2.5 MİLYON ÇOCUĞA EĞİTİM DESTEĞİ

 

Törende konuşan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu da “Bugüne kadar on binlerce gönüllümüzün ve değerli bağışçılarımızın katkılarıyla 2.5 milyonu aşkın çocuğumuza eğitim desteği verdik. Türkiye'nin dört bir yanındaki 70'ten fazla etkinlik noktamız, her gün çocuklarla dolup taşıyor. Ne mutlu bize ki, bugün de böyle çok özel, tarihi bir mekânda, Tekirdağlı çocuklar için yeni öğrenim birimimizi açıyoruz” dedi. Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü ise “Bu projenin bir benzerini fabrikamızın da bulunduğu Çorlu’da hayata geçirmek içinde çalışmalarımız devam ediyor. Buna dair talebimizi gerek Sayın Bakanımıza gerekse yerel mercilere ilettik. Umuyor ve diliyoruz ki daha nice öğrenim birimini çocuklarımızla en kısa zamanda buluşturur çağdaş ve yenilikçi modellerle eğitim almalarına imkân sağlamış oluruz” dedi. Fibria Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Henri Philippe Van Keer de açılışta yaptığı konuşmada “Brazilyalı bir şirketin Türkiye’deki böyle bir sosyal projeyi neden desteklediğinin anlaşılması çok önemli. Fibria olarak, Türkiye ve Brezilya gibi yükselen ülkelerde eğitimin en önemli konu olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

EĞİTİME YAPILAN HER YATIRIM DEĞERLİ

 

Açılışta bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da eğitim alanına yapılan her yatırımın kıymetli olduğunu ifade ederek, “Geleceğimiz açısından çocuklarımıza kaliteli eğitim hizmeti vermeli ve onları donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamalıyız. Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitim alanında en çok yatırım yapan belediyelerin başında geliyoruz. 11 ilçemize de tam donanımlı okullar kazandırdık. Bu okullarımızı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze devrettik. Büyükşehir Belediyesi olarak, öğrencilerimizin, eğitimin ve eğitimcinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ