Hoş'tan, Cambridge Cami'ne anlamlı katkı

Trakya Üniversitesi Arnavut Dili Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi ve filografi sanatçısı Arnavut uyruklu Elona Hoş, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Bakanlığı iş birliğinde, Cambridge Üniversi

GÜNDEM 20.11.2018 14:41:00 0
Hoş

Elona Hoş, İngiltere'de yapımına devam edilen Cambridge Camii'ne Destek İnisiyatifi’nin talebi doğrultusunda, özel olarak çalıştığı filografi eserini 2 ayda tamamladı. Elona Hoş'un yaptığı filografi tablo, camiye katkı sağlamak için düzenlenecek müzayedede satılacak ve buradan elde edilen gelirle camiye destek sağlanacak.

 

ÇALIŞMASINI 2 AYDA TAMAMLADI

 

Trakya Üniversitesi öğrencisi Elona Hoş, “Cambridge Üniversitesi yetkilileri, caminin yapımına katkı amaçlı bir müzayede düzenleneceği ve bu müzayede öncesi bazı İslam sanatçılarının eserlerinin sergileneceği bilgisini bana ulaştırıldı ve benden bir filografi eseri talep etti. Çok mutlu oldum ve hemen kabul ettim. 2 aydır bu çalışmayı gerçekleştiriyorum. Şükürler olsun filografi tablosunu tamamladım" dedi.

 

TABLO MÜZAYEDEDE SERGİLENECEK

 

Elona Hoş, çalışmayla ilgili bilgi vererek, "Çalışmalarım ilk olarak Lübnan’da TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle sergilendi. Bu sergilerin ardından Cambridge Üniversitesi yetkilileri bana ulaşarak projelerinden bahsetti. Hattat Seyit Ahmet Depeler’e ait bir eserin filografiye uygulanması istendi. Yasin suresinden ‘Dönüş Onadır’ ayetinin yazılı olduğu bir tablo hazırladım. Tablo üniversitede oluşturulan camiye destek inisiyatifince düzenlenecek müzayedede sergilenecek. Bu sergi ve müzayede bünyesinde, dünyadan birçok İslam sanatçısının eseri de ayrıca sergilenecek ve burada sanatseverler ve koleksiyoncular tarafından alınacak" ifadelerini aktardı.

 

Haber / Özge MERİÇ