"Üç Leyli Gece" resim sergisi açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Sanat Galerisi, ünlü ressam Serdar Leblebici'nin "Üç Leyli Gece" adlı resim sergisine ev sahipliği yaptı. Sergide yer alan eserlerle ilgili bilgi veren ressam Serdar Leblebici,

GÜNDEM 20.11.2018 13:33:00 0

Serginin açılışına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, eşi Belgin Eşkinat, Alarm-art Grubunun Küratörü Hakan Esmer, Alarm-art Grubu sanatçıları, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Avrupa Roman Hakları Merkezi Türkiye Gözlemcisi Gazeteci-Yazar Hacer Foggo, ressam Serdar Leblebici ve sanatseverler katıldı.

 

HAYATIM RESİM

 

Sergide yer alan eserlerle ilgili bilgi veren ressam Serdar Leblebici, “Hayatım resim. Kendimi en iyi ifade edebileceğim sanat dalının resim olmasından dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Tek bir hedefim var. Kendimle olan yarışımdan kopmadan bu çabayı sürdürebilmek. Sürekli çalışıyor olmak. Yaptığım bir esersin hazzının çok olmasından bir sonraki eserim ile besleniyorum” dedi.

 

“BİR HAYALİM DAHA GERÇEKLEŞTİ”

 

Leblebici, sergide farklı dönemlere ait 4 seri çalışmadan seçtiklerini paylaştığını ifade ederek “Bunlar Gövdeler Serisi, Gizemli Nü Serisi, Portre Serisi ve Su Serisi’dir” dedi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da “Bir hayalimiz daha gerçekleşti. Bu hayalde şehrimizin bir sanat galerisine kavuşmasıydı. Bu hayalimizi gerçekleştireli 1 yıla yakın bir süre oldu ve kararlı bir biçimde her ay burada açılan sergilerle Süleymanpaşalılar, Tekirdağlılar bir sanat kentinde bu galeride Türkiye’nin hatta uluslararası sanatçıların sergileri ile buluşuyorlar” dedi.

 

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

 

Sanat alanındaki çalışmaların katlanarak devam edeceğini dile getiren Eşkinat, “Resimde, müzikte, heykelde, diğer sanat kollarında artık altyapısını, üst yapısını tamamlayan Süleymanpaşa Belediyesi kaynaklarını daha çok bu alanlara ayıracak. Bunu sporla da bütünleştireceğiz. Yelken, satranç ve diğer sporlarda Süleymanpaşa’da farklı adımlar atılıyor. Şimdi önemli bir sürpriz de satranç alanında oluşacak çocuklarımız için. Bugün federasyonumuz ile beraber satranç parkını kurguladık. Önümüzdeki yıl Türkiye’de Süleymanpaşa’nın çocukları yelkende olduğu gibi satrançta da ayrıcalıklı olduklarını göstermeye devam edecekler” dedi.

 

10 ARALIK’A KADAR AÇIK

 

Serdar Leblebici’nin “Üç Leyli Gece” adlı resim sergisi Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Sanat Galerisi’nde 10 Aralık pazartesi gününe kadar ziyaretçileri için açık kalacak.

 

Haber / Menşure KARDEŞ