Yerel hayvan koruyuculuğu eğitimi verildi

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gönüllü vatandaşlara 'Yerel Hayvan Koruyuculuğu Eğitimi' verildi.

GÜNDEM 20.11.2018 13:32:00 0
Yerel hayvan koruyuculuğu eğitimi verildi

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, hayvanseverlere Edirne Belediyesi’nin sokak hayvanları ile ilgili yaptığı çalışmalar konusunda bilgi verdi.

 

“BULUNMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 

Gönüllü Yerel Hayvan Koruyuculuğu Eğitimi’ni dönem dönem düzenlediklerini belirten Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrukulu “Trakya Veterinerler Odası, Orman Milli Parklar Müdürlüğü ile birlikte bu eğitimi veriyoruz. Burada asıl arzuladığımız yaşamı paylaştığımız canlılar ile ortak bir yaşam alanı oluşturmak ve onların yaşam hakkına saygılı ve hoşgörülü olabilmek. Hayvansever dostlarımızla barınaklarla ilgili birçok istişarelerde bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz. Genelde barınaklarla ilgili çok farklı bir imaj vardır” dedi.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

 

Edirne Belediyesi’nin yasalarla belirlenen görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Tanrıkulu “Mesela bizim için önemli olan elimizden geleni yapmak. İnsan daha da fazlasını yapmak istiyor ama her zamanda başaramayabiliyor. Hep birlikte daha iyisini yapabilmek için çaba sarf ediyoruz. Ve hayvan sever duyarlı dostlarımızdan istediğimiz şey sinerji oluşturmalarıdır. Edirne’de sokak hayvanları ile ilgili bir çalıştay planlıyorum. Bu çalıştayda bilim insanları, halk sağlığı uzmanları, hayvanseverler ve diğer aktörler olacak. Gerçekten sadece Edirne için tüm Türkiye’ye örnek olacak önemli paylaşımlar gerçekleştirilecek” dedi.

 

GÖREVLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Yerel Hayvan Koruma Görevlilerinin görevlerini hakkında bilgiler veren Edirne’de yeni kurulacak olan Hayvan Koruma Derneği Yöneticisi Murat Erkürekçi, “Bireysel hiçbir şey yapamayız. Bu kursa katılan herkes belgeyi alacak. Bu belge tutanak tutma hakkı veriyor ama toplumsal hareket etmediğimiz sürece çabalarımız eksik kalacaktır” diye konuştu.

 

EĞİTİM VERİLDİ

 

Veteriner Hekim İsmail Tatlıgil de hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, sahiplenilmesi ile ilgili genel bilgiler verdi. Orman Mühendisi Nazan Erkürekçi  ‘5199 Sayılı Hayvan Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği’ hakkında bilgi verirken, Trakya Veterinerler Odası Başkanı Dr. Erdal İlgü ‘Hasta Hayvanların Tanınması’; Veteriner Hekim Müslüm Karadağ da ‘Hayvan bakımı, beslenmesi, hayvan davranışları’ hakkında eğitim verdi.

 

Haber / Seda AKYOL