Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban 20 Kasım Dünya Çocuk Haklı Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukları

GÜNDEM 20.11.2018 13:28:00 0
Dünya Çocuk Hakları Günü

Çocuk Hakları Günü’nün 193 ülke tarafından onaylandığını belirten Atilla Selami Abban, "Evrensel bir bildiri ile güvence altına alınan ve ülkemiz dahil olmak üzere 193 ülke tarafından onaylanan Çocuk Hakları Günü’nü hep birlikte kutluyoruz" sözlerine yer verdi.

 

BÜTÜN ÇOCUKLARI SEVGİYLE KUCAKLIYORUM

 

Dünya Çocuk Hakları Günü'nün çocuklara karşı uygulanan şiddetin sorgulanmasına vesile olacağını belirten Abban, "Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. Tarihte ilk ve tek örnek olarak, tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel örneğidir. İnanıyorum ki, bu anlamlı gün, çocuk haklarının gelişmesine, çocuklara karşı uygulanan şiddeti sorgulamamıza vesile olacak, çocuklarımıza olan sevgimizi daha da arttıracaktır. Bu düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü tekrar kutluyor, çocuklarımızın çok daha huzurlu ve aydınlık bir geleceğe sahip olmaları dileğiyle, bütün çocukları sevgiyle kucaklıyorum" dedi.

 

Haber / Seda AKYOL