Öğrencilerin hazırladıkları filmlerin galası yapıldı

Lüleburgaz Belediyesi Film Atölyesi'nin gala gecesi yapıldı. Aşkiye Neşet Çal Sahnesi'nde düzenlenen gala gecesinde atölye öğrencilerinin hazırladıkları 'Farkında mıyız?' ve â

GÜNDEM 18.11.2018 16:21:00 0
Öğrencilerin hazırladıkları filmlerin galası yapıldı

Film Atölyesi’yle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli “İnsan ürettiklerinin ve paylaştıklarının toplamıdır bu hayatta. O nedenle diyoruz ki, kentler bilgi üretir, kültür üretir ve sanat üretir. Bizleri kalabalık insan topluluklarından ayıran en önemli unsur, üretip hayata kattıklarımızdır” dedi.

 

GENİŞ BİR YELPAZEYE SAHİP

 

Lüleburgaz Belediyesi olarak 5 beş yıllık stratejik planlarla, insanların yaşamaktan mutlu olacağı kent Lüleburgaz’ı yaratırken, herkesin hayallerini gerçekleştirebileceği, üretim sürecinde yer aldıkları planlamaların hayata geçmesini sağladıklarını ifade eden Gerenli, Lüleburgaz Film Atölyesi'nin edebiyattan müziğe, fotoğraftan resme, tiyatrodan geleneksel sanatlara uzanan tüm sanat dalları içinde olan geniş ve yaratıcı bir skalaya sahip olduğunu söyledi.

 

“BİLİMLE, KÜLTÜRLE, SANATLA BAŞARACAĞIZ”

 

Film Atölyesi’yle amaçlarının gençlerin ve yetişkin bireylerin entelektüel gelişimine katkı sağlamak, kişisel gelişimlerinin yanı sıra işbirliği içerisinde takım ruhuyla hareket etmelerine olanak vermek, yaşamın günlük döngüsü içerisinde kentli ile kent değerleri arasındaki bağları güçlendirmek ve yetenekleri keşfetme imkanı yaratmak olduğunu dile getiren Gerenli “Atölyede 192 saatlik eğitim süresince, 35 katılımcıya iletişim, sinema ve medya tarihi, reji, fotoğraf ve kadraj, kamera, montaj, temel oyunculuk, sahne düzenlemesi, sunuculuk ve prodüksiyon eğitimleri verildi. Bu süre sonunda atölye öğrencileri, ‘Karanfilin Bedeli’ ve ‘Farkında mıyız?’ kısa filmleriyle aldıkları eğitimin sonuçlarını sergileme olanağı buldular. Hepsini yürekten kutluyorum. Film Atölyesi öğrencilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için, hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz. Bunu bilimle, kültürle ve sanatla hep birlikte başaracağız” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Gerenli, yönetmen Adem Kılıç, oyuncu Volkan Başaran, Film Akademisi Öğrenci Koordinatörü Melikhan Alkaşı ve Proje Koordinatörü Dilek Çakır’a plaket verdi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU