Atatürk Büstü'ne çirkin saldırı

Çorlu'da Atatürk Anıtı'na balta ile saldıran ve sonrasında kayıplara karışan kadın, polis tarafından yakalandı. Olayla ilgili açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun "Ã

GÜNDEM 13.11.2018 15:42:00 0
Atatürk Büstü

Çorlu'nun Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı'na gelen kimliği belirlenemeyen bir kadın, üzerinde taşıdığı baltalayıp çıkarıp, Atatürk Büstü’ne saldırdı. Balta ile Atatürk Büstü’nün ayak kısmına vuran kadın, çevrede bulunanların tepkisi üzerine baltayı çarşafının içine gizleyerek kayıplara karıştı.

 

POLİS TARAFINDAN YAKALANDI

 

Saldırıda heykelin ayak kısmında hafif hasar meydana gelirken, saldırı, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu ile görüntülendi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, baltalı saldırıyı gerçekleştiren kadının, Atatürk Anıtı'na bir yazı da bıraktığını belirledi. İçeriği açıklanmayan yazı, polis tarafından alındı. Atatürk Anıtı'na yapılan baltalı saldırının ardından görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Saldırganın Lojman Sokak üzerinde görülmesi üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Kadın, Alipaşa Okul Arkası 4'üncü Aralık Sokak'ta saldırıda kullandığı baltayla yakalandı. Gözaltına alınan kadının evli Çiğdem Bolbol (30) olduğu ortaya çıktı. Sorgulanmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Çiğdem B.'nin saldırıdan önce anıta bıraktığı notta ise, “Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile Allah emrinde galiptir. Yusuf Suresi 21. Ayet” yazdığı öğrenildi.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN SERT TEPKİLERİ İLE PÜSKÜRTÜLÜYOR”

 

Olayla ilgili açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın önderi ve eşsiz devrimci Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yılında, Atamıza ve manevi mirasına art arda yapılan saldırılar, vatandaşımızın sert tepkileri ile püskürtülmektedir. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, “milli ve yerli” kimlikten uzak fesli Kadir Mısıroğlu’nu resmi kıyafetiyle 9 Kasım’da ziyaret edip, bu ana ilişkin görüntüleri 10 Kasım’da basına servis etmesi, AK Parti iktidarından ise hiçbir tepki gelmemesi Atatürk’ü hazmedemeyen cepheyi ele vermiştir! İşte bu cepheden güç alan kimi meczuplar, Atatürk heykellerine saldırmaya başlamıştır” dedi.

 

“ATATÜRK’E SALDIRI, TÜRKİYE’YE SALDIRIDIR”

 

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılında, Çorlu’da yapılan bu saldırının tesadüf olmadığını kaydeden Aygun “Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ve emperyalizme karşı savaşın önemini bilen, Trakya Kuvayı Milliye’sinin adı altında savaşarak özgürlük için mücadele eden ve Atatürk’e sözde değil özde bağlı Trakyalı vatandaşlarımızın tepkisi üzerine söz konusu meczup elindeki baltasını çarşafına gizlemiş ve “Allah emrinde galiptir” diye bir yazı bırakarak kaçmıştır. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk’e hakareti ile ünlü Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretinden sonra gelen bu saldırılar, vatandaşımızın Atatürk ve O’nun ilkelerine olan bağlılığını daha da güçlendirmektedir. Gece ne kadar karanlıksa, yıldızlar o kadar parlaktır. Artık karanlık ile yıldız daha iyi ayrışmaktadır. Zoraki olarak çelenk koyanlar ya da Anıtkabir Özel Defteri’ne yazı yazanlar, zahiri davrandıklarını açığa çıkarmıştır. Atatürk düşmanları ile kurulan özel dostluklar, sahici düşüncelerin yansımasıdır! Cepheler netleştikçe, vatandaş da sahici tepkiler vermektedir. Ülkesine bağımsızlık, özgürlük, ulusal onur ve demokrasi getiren Atatürk’e saygısızlık yapanın bu topraklarda yeri yoktur. Bizler, O’nun izinde hiç durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz. Çünkü Atatürk, Türkiye’dir. Atatürk’e saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi.

 

AHMET SARIKURT DA SALDIRIYI KINADI

 

Atatürk Büstüne yapılan bu saldırıyı kınayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da “Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine erişmiş toplumlarda saldırı ve şiddet olayları çağdaşlıkla bağdaşmayan ve toplumun manevi değerlerini derinden yaralayan davranışlardır. Atatürk'e ve O'nun ilke ve inkılaplarına bağlı, yüreği vatan sevgisi ile dolu, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşadığı güzel Çorlu'muzda esefle kınadığımız bu saldırının gerçekleşmiş olmasından dolayı büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Çorlu halkımız rahat olsun, Türk milletimiz rahat olsun; sağduyudan uzaklaşmadan, hukuka ve adalete güvenerek bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlerin adaletin önünde hesap vereceklerine dair inancımız tamdır” dedi.

 

VALİLİKTEN DE AÇIKLAMA GELDİ

 

Çorlu’da Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırı ile ilgili valilik de açıklama yaptı.  Saat 17:00’de valilikten yapılan yazılı açıklamada “13.11.2018 tarihinde, saat: 08.20 sıralarında bir kadının Çorlu İlçesi Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na elindeki balta ile vurarak zarar verdiği yönünde gelen ihbar üzerine, olay yerine intikal eden Emniyet görevlileri, olay yerini gören tüm kameraları incelemiş, yapılan titiz çalışmalar sonucunca bahse konu kişi olayda kullandığı balta ile birlikte emniyet görevlilerince yakalanmıştır. Psikolojik sorunları olduğu anlaşılan Ç.B. isimli şahıs, savcılık talimatı ile gözaltına alınmıştır. Soruşturma işlemleri devam etmektedir” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU