Çocuk müzesini 4 bin 17 kişi ziyaret etti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın projelerinden biri olan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda faaliyete geçen Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, hafta sonu 4 bin 17 kişiyi ağırladı.

GÜNDEM 12.11.2018 17:25:00 0
Çocuk müzesini 4 bin 17 kişi ziyaret etti

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nde, 10 Kasım Anma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Müzeye gelen çocuklar Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nin uzman eğitmen kadrosu eşliğinde sihirli kartlarla ve kendi el izleriyle Atatürk Portresi yaptı. Çocuklar için düzenlenen bu etkinliğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı. Gürkan, çocuklarla sohbet ederek, çocuklara Atatürk’ü; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal’i anlattı.

 

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

 

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi hafta sonu yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen aileler çocuklarıyla birlikte Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ne akın etti. Şehir dışından da ziyaretçi akınına uğrayan müzeye Çorlu Özel Trakya Koleji 3. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte gelerek, yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladı.

 

ELLERİM İŞLİYOR, ZİHNİM ÇALIŞIYOR

 

Eğitime yapılan yatırımın tüm yatırımlardan önemli olduğunu dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, gerçekten benim çok heyecan duyduğum bir projeydi. Çünkü eğitime yapılan yatırım bence tüm yatırımlardan çok daha önemli. Yollar, köprüler yapabilirsiniz. Bu zaten temel belediyecilik adına yapılması gereken yatırımlar. Ama bir belediye başkanının bence en önemli görevi bir kenti geleceğe taşıyacak projeler üretmesi, o kentin çocuklarının geleceği için elini taşın altına koymasıdır. STEAM yani Finlandiya Eğitim modelinden yola çıkarak ‘Ellerim işliyor, zihnim çalışıyor’ mottosuyla hizmet veren müzemizde çocuklarımızın yaşayarak ve yaparak öğrenme fırsatı yakalayacak. Sadece Edirne’nin çocukların değil; Trakya’nın hatta Balkanlar’dan gelen çocukların da eğitimine de büyük katkı sağlayacak. Bu nedenle müzemizin Bulgarca ve Yunanca tanıtımlarını yapıyoruz. Her iki dilde de hazırlanan broşürlerimizi; kentimize gelen Bulgar ve Yunan vatandaşlarına dağıtarak, müzemize davet ediyoruz" dedi.

 

"ONLARI GELECEĞE HAZIRLAYACAK"

 

Hafta sonu 4 bin 17 kişinin müzeyi ziyaret ettiğini dile getiren Gürkan, "Cumartesi günü 994 kişi; Pazar günü 3 bin 23 kişi olmak üzere hafta sonu müzemiz toplamda 4 bin 17 kişiyi ağırladı. Bir eğitim müzesi olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müze’miz; sürekli yenilen eğitim programıyla çocuklarımıza hizmet vermeye devam edecek; onları geleceğe hazırlayacak; daha bilinçli, daha özgüvenli; düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesi için fırsatlar sunacak" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ