Ata'ya saygı nöbeti tuttular

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80'inci yılı dolayısıyla 12 saat boyunca Ata'ya Saygı

GÜNDEM 10.11.2018 16:57:00 0
Ata

Saygı nöbetinde konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatan savunmasını her şeyin üstünde tutan, her şeyini çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutan olduğunu dile getirerek “Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk’ü anlatmanın imkanı yoktur. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan, sayısız araştırmaya, makaleye konu olan Atatürk’ümüzü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk’ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir. Çünkü o, yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir” dedi.

 

“RAHMET, MİNNET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”

 

Mustafa Kemal’in bir temel, bir yön olduğunu dile getiren Camcı “Atamızın kurduğu Cumhuriyete ve onun ilkelerine daima sahip çıkan bizler emanetlerine de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu gece burada Atamızın huzurunda saygı nöbetindeyiz. Gençlerimize destek vermek için buradayız. Bu nöbet sonsuza dek sürecek. Bizleri bu programda yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyorum” dedi.

 

“BİR DÜNYA LİDERİDİR”

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan da “Emperyalizmi tarihte ilk kez yenilgiye uğratan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yıldönümünde asla tükenmeyecek özlem, sevgi ve bağımlılıkla anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk tüm dünyanın saygı duyduğu, gerçek anlamda bir dünya lideridir. Türk milletini yok olmaktan kurtaran, sonra da Türk milletini yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü yalnız Türkiye ve Türkler için değil, tüm dünya ve Avrupa için de büyük kayıptır” dedi.

 

“YENİ TÜRKİYE’NİN KALBİDİR”

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni Türkiye’nin kalbi olduğunu dile getiren Orhan “Eski yıpranmış bir toplumdan yepyeni güçlü bir millet yaratmış, eşsiz kişiliği ile kendisini bütün dünyaya saydırmış, enerjisi ile herkesi kendisine hayran bırakmıştır. Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş savaşındaki liderliği, planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu cumhuriyet devrimleriyle tüm mazlum insanlara önderlik yapmış evrensel bir kişiliktir. O büyük insan yalnızca Türkler için değil, bütün Doğu milletleri ve mazlumlar için de gerçek bir önderdir” ifadelerini kullandı.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek ulus egemenliğini hakim kıldığını, laiklik ilkesiyle de demokratik bir toplumun temelini attığını kaydeden Orhan “Emperyalizmle savaşta en hareketli anlarında bile kurucusu olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açık tutarak ve çalıştırarak millet iradesini, kuruluşunun kaynağı haline getirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının üzerinden 80 yıl geçti. Yeryüzünde başka hiçbir lidere nasip olmayacak bir büyük kabullenme ile kurtarıcısı olduğu milleti onu asla unutmadı, terk etmedi, yalnız bırakmadı. Fakat ülke yönetimine gelen siyasi iktidarlar Atatürk devrimlerine ve ilkelerine sahip çıkmadılar. Cumhuriyetin temel değerlerinden ödün verdiler. Türk milleti bağımsızlığını devam ettirerek büyük kurtarıcısı, gerçek dünya lideri Atatürk’ün öğütlerini mutlaka yerine getirecektir” dedi.

 

“GÖZÜN ARKADA KALMASIN”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sözlerine “Bir tutkudur Mustafa Kemal” isimli şiiri okuyarak başladı.  Akay “Ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağı'nın bugün bu topraklarda özgürce dalgalanıyor olmasının, bu topraklarda bu meydanlarda özgürce buluşuyor olmamızın esas baş kahramanı ve sahibi olan o büyük liderin büyük devlet adamının, bizlere, çocuklarımıza, geleceğimize kattıklarını, bu toprakların geleceğine kattıklarını biz asla unutmadık, asla unutmayacağız. Bu toprakların birliği ve beraberliği için 1912'de Balkanlarda, Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale'de ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda, Milli Mücadelede bir büyük lideri, bir büyük komutanı ve ardından 29 Ekim 1923'de bunları taşlandırdığı Cumhuriyeti ve daha sonra 15 yıl o Cumhuriyete her geçen gün değer katarak o temelleri attığı ve bugün özgürce oluşturduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğe umutla bakan o büyük liderini unutmadık asla unutmayacağız. Gözün arkada kalmasın diyeceğiz. Bu memleketin çocuklarıyla, bu toprakların insanlarıyla. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü bir kere daha, saygıyla minnet duygularıyla anıyorum” dedi. Konuşmaların ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından 10 Kasım’a özel hazırlanan slayt gösterisi sunuldu.

 

SAYGI NÖBETİ TUTTULAR

 

Saygı nöbetine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, İmdat Özgör, Belediye Meclis Üyeleri Yüksel Sevil, Necmettin Çınar, Ali Dede, Nedim Yılancı, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Engin Memiş, CHP Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

ALBAYRAK DA KATILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da sabahın erken saatlerinde Ata'ya Saygı Nöbetine katılarak destek verdi. Albayrak “Sağduyulu düşünce ve davranışları için bu etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU