Minik öğrenciler müzeyi ziyaret etti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapılarını ziyaretçilerine açan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi Tasarım Çocuk Atölyesi öğrencilerini ağırladÄ

GÜNDEM 9.11.2018 20:40:00 0
Minik öğrenciler müzeyi ziyaret etti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda eğitimlerine başlayan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, hafta sonu aileleri ve çocukları; hafta içi de okullardan gelen grupları ağırlıyor.

 

ELLERİM İŞLİYOR, ZİHNİM ÇALIŞIYOR

 

Finlandiya Eğitim modelinden yola çıkarak ‘Ellerim işliyor, zihnim çalışıyor’ mottosuyla hizmet veren Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ne ziyarete gelen çocuklar; dinozorların bulunduğu Paleontoloji bölümünde, dev böceklerin bulunduğu Entomoloji bölümünde ve Buzul Adası’nda eğitim aldılar. Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde yer alan uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle çocuklar yaşayarak ve yaparak öğrenme fırsatı yakaladı. Uzman eğitmenleri can kulağıyla dinleyen Tasarım Çocuk Atölyesi öğrencileri; dinozor ve dev örümcek replikalarını büyük bir heyecan ve şaşkınla incelediler.

 

MÜZE İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

 

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi 2 öğretmen eşliğinde gelen 16 öğrenciye önce müzeyle ilgili genel bilgi verildi, canlılığın ilk suda oluştuğu anlatıldı. Nesli tükenen hayvanlar ile günümüzde yaşayan hayvanlar hakkında bilgi alan öğrencilere nesli tükenmek olan hayvanlardan da bahsedildi. Daha sonra öğrenciler, sinevizyonda dinozorlarla ilgili animasyon filmi izledi.

 

Haber / Özge MERİÇ