'Bir Fikrim Var' Projesi tanıtıldı

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Bir Fikrim Var" Proje Yarışması Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 9.11.2018 20:38:00 0

Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantıya; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Millî Eğitim Müdürü V. Cahit Akın, Kurum Müdürleri, STK Başkanları, İlçe Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ortaöğretim okulları ile birlikte okul yöneticileri katıldı.

 

PROJELERİN TEMELİNİ OLUŞTURACAK

 

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü V. Cahit Akın'ın konuşmasıyla devam etti. Akın, "Öğrencilerimizin bugün yapacakları çalışmalar yarın hayata atıldıklarında yapacakları projelerin temelini oluşturacaktır. Bir Fikrim Var proje yarışması ve bu tarz projeler sayesinde eğitim sistemini güçlendirecek adımları hep birlikte daha kararlı, daha sistematik, bütünleşik ve daha hızlı adımlarla atmış olacağız" şeklinde konuştu.Sözlerine devam eden Akın, bazen üretimde oluşan küçük problemlerin çözümü noktasında, donanımlı olan öğrencilerin pratikte olan eksikliği nedeniyle çözüme kavuşamadığını söyleyen, proje ile öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulama ile pekiştirerek ve ekip çalışması ile birlikte çalışma alışkanlığı kazanmış olmanın rahatlığı ve uyumu ile çok kolay çözüme ulaşabileceğini söyledi. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü V. Cahit Akın'ın konuşmasının ardından program Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu ve Kırklareli Valisi Sayın Osman Bilgin’in konuşmalarıyla devam etti.

 

FİKİRLERİN PAYLAŞILMASI ÇOK ÖNEMLİ

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli'nin eğitimdeki başarısının herkes tarafından bilindiğini belirterek fikirlerin ortaya çıkmasının önemine değindi. Fikirlerin paylaşılmasının da çok önemli olduğunu aktaran Bilgin, fikirlerin toplum nezdinde de kabul görmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Bilgin, "Konuşmak, söz, beyan etmek önemli. Fikirler de bu açıdan önemli. Bu çalışma da bu nedenle çok değerli. Trakya Kalkınma Ajansımıza buradan teşekkür ediyorum. Fikirlerin değerlendirilmesi ve yarıştırılması da çok güzel. Eğitim gören bir öğrenci kardeşimiz çok önemli fikirler ortaya koyarak büyük eserler ortaya çıkabilir. Bu açıdan da her fikri değerlendirmeliyiz" dedi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in ardından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından programın tanıtımı ve izlenecek yola ilişkin sunum düzenlendi.

 

Haber / Özge MERİÇ