Akay dernek ziyaretlerini sürdürüyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Veliköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek dernek

GÜNDEM 8.11.2018 16:21:00 0
Akay dernek ziyaretlerini sürdürüyor

Kızılpınar Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Koçak ve Veliköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tunay Arslan, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretlerde Kızılpınar ve Veliköy’de yapılan çalışmaları anlatan Akay, Kızılıpar’da altyapı çalışmalarının tamamlandığını, yerleşim yeri içerisinde bulunan 240 sokak ve 17 caddenin de üstyapı çalışmalarında da son aşamaya geldiklerini belirtti. Veliköy’de TESKİ tarafından Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapıldığını, artık Çerkezköy’ün atık sularının derelere akmadığını dile getirdi. Veliköy Mahallesi içerisinde halı saha, basketbol sahası ve çocuk oyun alanı ile piknik alanı olan bir yaşam alanı kazandırmak için başlattıkları çalışmanın artık sonuna geldiklerini ifade eden Akay, yakın bir zamanda hizmete açacaklarını dile getirdi.

 

2019’DA BAŞLAYACAK

 

Çerkezköy’ün, Tekirdağ’ın nüfus olarak 3’üncü, seçmen sayısı bakımından ise 2’nci büyük ilçesi olduğunu belirten Akay, Türkiye ve Tekirdağ’da nüfus ortalama artış hızı yüzde 3 civarında iken Çerkezköy’de bu oranın yüzde 9 olduğunu belirterek “Çerkezköy’ün kaybedecek, boşa geçirecek zamanı yok” dedi. İlçe genelinde yapılan diğer çalışmalarla ilgili de bilgi veren Akay, Çerkezköy İçme Suyu Hattı Projesi’nin TESKİ tarafından projelendirdiğini, İller Bankası’na teslim edileceğini ve çalışmaların 2019’da başlayacağını söyledi.

 

KAVAK DERE ISLAH EDİLDİ

 

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 11,5 milyon TL’lik bir yatırımla Kavak Dere’yi ıslah ettiklerini dile getiren Akay, dereden artık kokusuz temiz su akar hale geldiğini dile getirdi.

 

Haber / Özge MERİÇ