'AB-Rusya Ekseninde Sırbistan'ın Kosova Siyaseti'

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından "AB-Rusya Ekseninde Sırbistan'ın Kosova Siyaseti" konulu konferans düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fehmi Yıldız Konferans Salo

GÜNDEM 8.11.2018 16:14:00 0

Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bülent Akyay’ın açılış konuşmasının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı Kıdemli Dış Politika Analisti Dr. Erhan Türbedar sunum yaptı.

 

“OLUMLU VE OLUMSUZ YÜZLERİNİ GÖRMEMİZ LAZIM”

 

Türbedar “Bugün, Balkanlar’ın iki tane yüzünü görmeniz mümkün. Biri olumlu olaylarla dolu olan yüzüdür. İkincisi ise Balkanlar’ı değişik olumsuzluklarıyla tanıdığınız yüzüdür. Güzel tarafı son 15 yıldır Balkanlar’da çok güzel gelişmeler yaşanıyor olmasıdır. Maalesef medya kaynakları bunları yansıtmıyor, olumlu taraflarını görmüyoruz. Türkiye’nin destek ve katkılarıyla, enerjiden kültüre, ekonomiden ulaşıma birçok farklı alanda bölgesel iş birliğine zemin hazırlayacak projeler gerçekleştirdik” dedi.

 

“MEDYA TARAFINDAN YANSITILMIYOR”

 

Sektörel ve kurumsal düzeyde iş birlikleri ve uluslararası platforma taşınmış ikili ve çoklu iş birliği modelleri ile adeta bölgesel iş birliği yumağı oluşturulduğunu dile getiren Türbedar “Biz Kosova ve Sırbistan’ı birbirine düşman zannederiz ama koridorlarda iki ülkenin devlet adamlarının birbirlerine sarılmalarına tanık oluyoruz. Maalesef siyasi politikalar nedeniyle olumlu yanlar medya tarafından yansıtılmıyor. Medya kaynakları trajik ve olumsuz olayları yansıtma eğiliminde. Ancak bu durumu sorgulamaya başladığımda fark ettim ki biz insanlar bu olaylara daha fazla ilgi gösteriyoruz ve medya kaynakları da halkların ilgi gösterdiği olayları yansıtmayı tercih ediyor. Dolayısıyla manzara ne kadar olumsuz görünse de Balkanlar’da güzel gelişmeler olduğunu da vurgulamak istiyorum” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL