Vali Aziz Yıldırım görevine başladı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Muş Valiliği'nden Tekirdağ Valiliği'ne atanan Aziz Yıldırım görevine başladı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, Vali YardımcılarÄ?

GÜNDEM 5.11.2018 16:03:00 0
Vali Aziz Yıldırım görevine başladı

Muş Valisi olarak görev yapman ve 26 Ekim 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tekirdağ'a atanan Vali Aziz Yıldırım görevine başladı.  

 

ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

 

Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen karşılama töreninde konuşan Vali Aziz Yıldırım, yeni görev yerinin herkes için hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Cennet vatanın bir ilinden başka bir iline Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle atanmış bulunuyoruz. İnşallah hepimize hayırlı uğurlu olur. Muş'ta tarım ve hayvancılık fazlaydı, burada da sanayi ile tarımın fazla olduğunu biliyoruz. İnşallah burada da hizmetlerimize hep birlikte devam edeceğiz. Gerek daire amirlerimiz gerek basınımız gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerek vatandaşımız ve belediyelerimizle birlikte çalışma gayretinde olacağız. Tek amacımız var, Tekirdağ'a, Tekirdağlıya ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına hizmet etmek" ifadelerine yer verdi. Konuşmasının ardından Valilik makamına geçen Yıldırım, Şeref Defteri'ni imzaladı. Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Aziz Yıldırım,   Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla bir süre görüştü.

 

AZİZ YILDIRIM KİMDİR?

 

Aslen Trabzon ili Şalpazarı ilçesinden olan Vali  Aziz Yıldırım, Düzce nüfusuna kayıtlı olmakla birlikte, 1963 yılında Eskişehir-Sivrihisar'da doğdu. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1986 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Master Programına katıldı ve 1988 yılında Kamu Yönetimi Uzmanı olarak mezun oldu. Kaymakamlık mesleğine Afyon Kaymakam Adayı olarak başlayan Vali Aziz Yıldırım, daha sonra Adana-Saimbeyli Kaymakamlığı, Yozgat-Saraykent Kaymakamlığı, Elazığ- Kovancılar Kaymakamlığı, Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü, Aksaray Vali Yardımcılığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerini yürüttükten sonra Afyonkarahisar ve Muş Valiliği görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan, Muş Valisi olarak görev yapan ve 26 Ekim 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tekirdağ Valiliği görevine atanan Vali Aziz Yıldırım 5 Kasım 2018  tarihinde Tekirdağ Valiliği  görevine başladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU