Mezarlık Bilgi Sistemi faaliyete geçirildi

Lüleburgaz Yeni Şehir Mezarlığı'nda taziye evi kullanıma açıldı. Mezarlığın içine ada ve parsel numaralarının yer aldığı yönlendirme tabelaları yerleştirilirken, ziyaretçilerin vefat

GÜNDEM 4.11.2018 14:12:00 0
Mezarlık Bilgi Sistemi faaliyete geçirildi

Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS) ile ilgili bilgi veren belediye yetkilileri “Bu sistem, mevcut mezarlıktaki definlerle ilgili bilgilerin, ortak bir veri tabanında toplanarak mezarlıklara ait sayısal haritaların oluşturulması, verilerin entegre edilerek sorgulanma ve analiz edilmesine olanak sağlayan bir sistemdir. Ölen yakınlarınıza ait bilgilere mezarlıkların girişlerine konulan interaktif kiosklardan erişebilir, mezarların konumlarını ekranlarında görebilir ve mezarların konumlarını gösteren harita çıktısını alabilirsiniz. Dokunmatik ekranlı Kiosk’lar aracılığıyla, harita üzerinden aranan mezarın adresini bulabilir, mezara giden en kısa yolun güzergâhını ve ölene ait kayıtlarda bulunan tüm bilgileri fotoğraflı olarak görebilir, bu bilgilerin çıktısını alabilirsiniz” dedi.

 

YÖNLENDİRME TABELALARI YERLEŞTİRİLDİ

 

Yetkililer “Vefat etmiş yakınlarınızın mezar yerlerini harita üzerinde bulmak, mezara giden en kısa yol tarifini almak, mevtaya ait kayıtlarda bulunan tüm bilgilere erişmek ve mezar fotoğraflarını görmek için mevta arama ekranını kullanabilirsiniz. Ada/parsel numaralarını içeren yönlendirme levhaları, her adada ada numaralarını gösteren ada direkleri ve mezar yerlerine ait bilgileri içeren bilgi etiketleri sayesinde, yön bulmada zorluk çekmeden ziyaret etmek istediğiniz mezar yerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ