Akay: Verdiğimiz sözlerin arkasındayız

Dernek ziyaretlerini sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki akşam da, Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardı

GÜNDEM 2.11.2018 18:23:00 0
Akay: Verdiğimiz sözlerin arkasındayız

İlk olarak saat 18:30’da Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ile birlikte Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Akay, Dernek Başkanı Dursun Yıldız ve dernek üyeleri tarafından karşılandı.

 

“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞINI SÖYLEDİM”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Yıldız, derneklerine verdiği desteklerden ve Çerkezköy’e yaptığı hizmetlerden dolayı Akay’a teşekkür etti. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay da, 8 Nisan 2014 tarihinde kurban keserek dualar eşliğinde Belediyeye girdiğini ifade ederek “Belediyeden içeri girerken parti rozetimi çıkardım ve herkesin Belediye Başkanı olacağımı söyledim” diye konuştu.

 

KAYBEDECEK ZAMANI YOK

 

Başkan Akay, 2014 yılında 112 bin olan Çerkezköy nüfusunun 2019 yılı başında yaklaşık 170 bin olmasının beklendiğini ifade ederek “Çerkezköy, Tekirdağ’ın nüfus olarak 3’üncü, seçmen sayısı bakımından ise 2’nci büyük ilçesi. Türkiye ve Tekirdağ’da nüfus ortalama artış hızı yüzde 3 iken Çerkezköy’de bu oran yüzde 9 civarındadır” dedi ve bu nedenle Çerkezköy’ün kaybedecek, boşa geçirecek zamanının olmadığını dile getirdi. 2014 seçimleri öncesi verdikleri tüm sözleri arkasında olduklarını ve bu vaatleri yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Akay, “Seçim beyannamemizde yer alan vaatlerin yüzde 85’ini gerçekleştirdik. Çerkezköy İçme Suyu Hattı yenilenmesi ve Bağlık Viyadüğü Projesi gibi bazı projelerin de temelleri kısa sürede atılacak” dedi.

 

EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar’da 4 kilometre yağmur suyu hattı, 80 kilometre kanalizasyon hattı yapıldığını ifade ederek “Kızılpınar Mahallemizde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdık. 80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşedik. Akabinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yol ve kaldırım yapım çalışmalarına başladık. Bugüne kadar 17 cadde ve 195 sokağın üstyapısı tamamlandı. Meskun mahalde kalan 45 sokağın üstyapısı da en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

 

2019’DA BAŞLAYACAK

 

Veliköy Mahallesi’nde TESKİ tarafından Atıksu Arıtma Tesisi yapıldığını, artık, Çerkezköy’ün atık sularının derelere akmadığını, kolektör hatları ile toplanan bu tesiste arıtıldığını dile getiren Akay, “Çerkezköy’ün altyapı ile ilgili en önemli meselesi içme suyu hattının yenilenmesi. Çerkezköy’ün içme suyu hatlarının yaklaşık yüzde 50’si asbest boru. Asbest boru kullanımında Çerkezköy Tekirdağ’da yüzde 50 ile 1’inci sıradayken, 2’nci sıradaki Çorlu’da asbest boru kullanım oranı yüzde 7” dedi. Çerkezköy İçme Suyu Hattı Projesi’nin TESKİ tarafından hazırlandığını söyleyen Akay çalışmaların 2019’da başlayacağını söyledi.

 

MAHALLE SAKİNLERİ KOKUDAN KURTULDU

 

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 11,5 milyon TL’lik bir yatırımla Kavak Dere’yi ıslah ettiklerini ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerini kokudan kurtardıklarını söyleyen Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne ayrıca yaklaşık 14 bin metrekarelik bir yaşam alanı kazandırdıklarını ifade etti. Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını bir araya getirecek Viyadük Projesi’nin 6 aydır Karayolları tarafından bekletildiğini belirten Akay, “Projesi hazır, parası hazır Bağlık Mahallesi Viyadük Projesi maalesef 6 aydır oyalanıyor, bir türlü onaylanmıyor. Bu şekilde Karayolları bizi cezalandırdığını sanıyor ama asıl cezalandırdığı Çerkezköy halkı ve o mahallede yaşayan vatandaşlarımızdır” dedi.

 

“AMACIMIZ GENÇLERİ SPORA YÖNLENDİRMEK”

 

Kartaltepe Piknik Alanı’nda yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Akay, 29 Ekim Spor Kompleksini de gençlerin kullanımına açtıklarını söyledi. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attıklarını, 10 milyon TL’lik bu yatırımı yılsonu itibari ile Çerkezköy’e kazandıracaklarını kaydeden Akay spor alanlarının sayısını artırmalarının temel nedeninin çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve onları spora yönlendirmek olduğunu söyledi.

 

YAPTIKLARINI ANLATTI

 

Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinin ardından Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Akay, dernek başkanı Kenan Topçu ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Ziyaretten duydukları mutluluğu dile getiren Dernek Başkanı Kenan Topçu, “Belediye Başkanlığı zor bir görevdir. Biz sizin çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz” dedi. Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yaklaşık 4 buçuk yılda hayata geçirdikleri projelerle ilgili bilgi verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU