Esnafa Bulgarca ve Yunanca sözlük dağıtıldı

Edirne'de Yunanlar ile Bulgarların geldiği Ulus Pazarı'nda bulunan pazar esnafına Yunanca ve Bulgarca sözlük dağıtıldı. Pazar esnafının yabancı turistlerle daha kolay anlaşabilmesi için sözlük dağÄ

GÜNDEM 2.11.2018 17:24:00 0
Esnafa Bulgarca ve Yunanca sözlük dağıtıldı

Edirne'ye gelen yabancı turistler  özellikle her cuma kurulan ve genellikle tekstil ile züccaciye ürünlerinin satıldığı halk arasında 'sosyete' adıyla bilinen Ulus Pazarı'na akın ediyor. Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi'nce artan taleplere karşı esnaf ile yabancı turistler arasındaki dil sorununun çözülmesi amacıyla karşılama, renkler ve sayıların yer aldığı Bulgarca ve Yunanca sözlük yaptırılarak, pazarcılara dağıtıldı. 

 

"ESNAFIMIZ DAHA KOLAY SATIŞ YAPABİLECEK"

 


Sözlüklerden önce esnafın, fiyat söylemek için parmakla işaret yaptığını ya da hesap makinesi kullandığını söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, "Edirne'ye gelen turistlerde çok belirgin bir artış oldu. Kur farkı nedeniyle alışveriş yapmak için adeta Edirne'ye akın ediyorlar. Bizim Ulus Pazarı'mız 350 esnafıyla her cuma günü kuruluyor. Tabi turistlerle esnafımız arasında da bir dil sorununu ortaya çıkardı. Bunu çözmek için yoğun olarak gelen Yunanca ve Bulgarca alışveriş için gerekli olan kelimeleri, karşılama sözleri, renkler ve sayılar içeren sözlük yaptık ve esnafımıza dağıttık. Bunun sayesinde esnafımız yabancı turistlerle daha kolay anlaşarak, daha kolay bir şekilde satış yapabiliyorlar" ifadelerine yer verdi.

 

ÇOK KOLAYLIK SAĞLADI

 

Her cuma Edirne'deki pazarda perde sattığını ve yabancı turistlerle anlaşmanın zorluklarını yaşadığını söyleyen Pazarcı esnafı olan Servet Ateş, "Bu sözlük bizim için çok iyi oldu. Bizim işimiz perde, sözlük içerisinde renklerin de olması çok kolaylık sağladı. Yunanca ve Bulgarca kelimeleri ezberleyerek daha kolay satış yapabiliyoruz" dedi.

 


Haber / Özge MERİÇ