Erken teşhisin önemini resimlerle anlattılar

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır" konulu resim yarışması düzenlendi. Edirne'de bulunan okul

GÜNDEM 2.11.2018 16:46:00 0
Erken teşhisin önemini resimlerle anlattılar

“Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği sergiye Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı, Edirne Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

KETEM BİLİNÇLENDİRME FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, "Kanser, bütün insanlığı, üzerinde yaşadığımız yer küreyi etkileyen bir hastalık. Bununla ilgili olarak erken yaşlardan itibaren farkındalığı arttırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) kurdu. KETEM tüm yurdumuz genelinde farkındalık konusunda hazırlanan programlarını yaygınlaştırarak, halkımızı kansere karşı bilinçlendirme faaliyetlerini üst seviyede sürdürmekte" dedi.

 

HALKIMIZIN TÜM BİRİMLERİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ

 

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizlerde ilgili kurumlarımızla birlikte bu bilinçlendirmeyi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimizden başlayarak halkımızın bütün birimlerine taşımak istiyoruz. Bu kapsamda, bu hafta okullarımızda ve halkımızın bulundu farklı alanlarda bilinçlendirme çalışmaları yürütülecektir.  Bugün burada ilimiz geneli lise öğrencilerimiz arasında düzenlenen resim yarışması kapsamında yapılan resimlerden oluşan serginin açılışı ve yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirmek için bir araya geldik" ifadelerine yer verdi.

 

ORTAYA ÇIKAN FİKİRLEİRİNİ RESMETTİLER

 

Erken teşhisin önemli olduğuna dikkat çeken Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Kanser, insanlığı bir ahtapot gibi sarmakta ve bunun önüne geçmek için erken teşhis hayati derecede önemli. Öğrencilerimiz arasında düzenlenen kansere karşı erken teşhisin önemi konulu resim yarışması öncesinde öğrencilerimize öğretmenleri tarafından sadece fikir beyan edildi. Öğrencilerimiz bu fikir ışığında, kanser olan bir kişi manevi çöküşü nasıl yaşar, erken teşhisinin kişi üzerindeki etkisi konusunda araştırmalarını yaptılar ve bu araştırmalar sonucunda ortaya çıkan fikirlerini resmettiler. Sergiyi gezdiğinizde, öğrencilerimizin kansere ve erken teşhisine karşı iç dünyalarında oluşturdukları düşünceleri dışa vurulmuş, resmedilmiş halini göreceksiniz. Öğrencilerimiz tarafından yapılmış olan her eser bizler için son derece değerlidir. Bu yarışma için eser üretmiş olan her öğrencimiz, kansere karşı birçok kişide farkındalık oluşturacak, birçok kişinin bu kapsamında hayatına dokunacaktır" dedi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

“Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise katılım belgeleri verildi. Serginin gezilmesinin ardından etkinlik programı sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ