IEEE öğrencilerinden Tabakoğlu'na ziyaret

Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan, IEEE Trakya Öğrenci Kolu üyeleri, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 2.11.2018 16:44:00 0
IEEE öğrencilerinden Tabakoğlu

Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından elektrik ve elektronik, makine, genetik, biyomühendislik öğrencileri olmak üzere bütün fakülte öğrencilerinin kişisel gelişimine katkı sağlaması amacıyla kurulan IEEE Trakya Öğrenci Kolu üyeleri Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ederek 2019 yılı plan ve projeleri hakkında bilgi verdi.

 

"HER KONUDA DESTEĞE HAZIRIZ"

 

IEEE Trakya Öğrenci Kolu üyeleri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na 2017-2018 yılında düzenledikleri Tretek’18 Trakya Endüstri ve Teknoloji Konferansı, Women in Life 2018, Tıpta Biyomedikal Mühendislikte Biyoloji, Trak-İn’18-Trakya İnovasyon ve Teknoloji Günleri Konferansları; Aselsan, Steag, Tredaş, Pharmactive-Deva İlaç Fabrikaları Teknik Gezileri; Pars Rüzgar Türbini, Solar Ayçiçeği, 3D Mega Printer Septik ve Sepsis Şok Projeleri; Arduino, Protes- Baskı Devre, Solidworks-3D Yazıcı Kullanımı Eğitimleri ve sosyal etkinliklerle ilgili bilgi verdi. 2019 yılına dair hedeflerini paylaşan öğrenciler yaptıkları projeler ve sosyal etkinliklerle teknolojiyi herkese sevdirmeyi amaçladıklarını ve her daim bilimin etiğine bağlı kalacaklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise topluluğun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve yapılan projelerin öğrencilerin gelişimine önemli katkılar sağladığını belirterek, her konuda desteğe hazır olduklarını ifade etti.

 

ÖĞRENCİLER GELİŞMELERDEN HABERDAR OLUYOR

 

Trakya Üniversitesi IEEE Öğrenci Şubesi, başta mühendislik öğrencileri olmak üzere tüm sosyal branşlardaki öğrenciler için düzenlediği çalıştaylar, teknik geziler ve etkinliklerle öğrencilerin teknolojik gelişmelerden haberdar olmalarını ve sanayi ile birebir etkileşimde bulunmalarını amaçladıklarını belirtti. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri sadece takip etmeyi değil aynı zamanda katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden IEEE Öğrenci Kolu üyeleri, düzenledikleri projelerle Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlayarak insanlığa fayda sağlayacak projelerin içinde yer aldıklarını kaydetti.

 

Haber / Ruşa ELMA