"Çevreci Komşu Kart Projesi önemli bir proje"

Süleymanpaşa Belediyesi, Ebru Naim Fen Lisesi ve Bilgi Koleji işbirliğinde Atatürk Ormanı'nda çöp toplama etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 2.11.2018 16:07:00 0
"Çevreci Komşu Kart Projesi önemli bir proje"

145 çevre gönüllüsünün katıldığı etkinlikte Çevreci Komşu Kart Projesi'nin duyurusunu yapan Eşkinat, "Her hanedeki annemize bir kart tanımlayacağız. Çöplerimizi ayrıştırıp toplama günümüze kadar biriktireceğiz. Belediyemizin ekipleri gelecek bunları tartacak bu kartlara puan yükleyecek. Hem ayrıştırmayı beraber yapmış olacağız, hem de kartlarımızda biriken puanlarla alışveriş yapma imkanımız olacak" dedi.

 

145 ÖĞRENCİ DOĞAYI TEMİZLEDİ

 

Ebru Naim Fen Lisesi’nden 120, Bilgi Koleji’nden de 25 öğrenci olmak üzere toplam 145 öğrencinin katıldığı etkinlikte eldivenlerini ve çöp poşetlerini alan öğrenciler Atatürk Ormanı'ndan yaklaşık 2 saat içinde 500 kilogram çöp topladılar. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; "Çocuklarımız çöp poşetlerinin içine duyarlı olmayan vatandaşlarımızın attıkları çöpleri toplayarak çevreyi tertemiz hale getirdiler. Aslında piknik yapmak bizim en doğal hakkımız. Ama daha sonrasında çöplerimizi bir poşete koyup en azından bir noktada biriktirmemiz ve bizden sonra gelip bu alanı kullanacak olanlara temiz bir çevre bırakmamız gerekiyor" dedi.

 

TEMEL PROJELERİNDEN BİR TANESİ

 

Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi’nin uygulamaya koyacağı geri dönüşüm projesi hakkında da bilgi vererek, "Önümüzde ki günlerde önemli bir projeye başlıyoruz. Çevreci Komşu Kart Projesi Süleymanpaşa Belediyesinin önümüzde ki süreçte ki temel projelerinden bir tanesi. Ocak ayından itibaren biz bunun lansmanına başlayacağız. Her haneye, o hanede ki annemize bir kart tanımlayacağız ve o kartla beraber bu projeyi anlatacağız. O tanıtım aşaması tamamlandıktan sonra çöplerimizi evde ayrıştırıp bizim toplama günümüze kadar biriktireceğiz. Belediyemizin ekipleri gelecek bunları tartacak bu kartlara puanları yükleyecek" sözlerine yer verdi. Yaklaşık 2 saat süren etkinlik Eşkinat’ın öğrencilere teşekkür belgesi vermesi ile sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ